Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 03-02-2009

Boete voor bezit hennep: 2x 650,-

BREDA: Twee Fransen kregen maandagavond 2 februari ieder een boete van 650,- opgelegd vanwege het bezit van verdovende middelen. Het duo had betalingsproblemen bij een benzinestation aan de Graaf Hendrik III laan. Een agent kwam daar toevallig bij uit en wilde in eerste instantie bemiddelen. Gaande het gesprek konden de Fransen zich niet legitimeren. Ze hadden zelfs geen rijbewijzen bij zich. In hun auto was een sterke weedlucht te ruiken en bij nader onderzoek vond de agent achterin de kofferbak totaal 220 gram hennep.
Het tweetal werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Na telefonisch overleg met Justitie kregen beide mannen
ieder een schikkingsvoorstel reikt van 650,- De auto is als onderpand bij het politiebureau gestald.

Winkeldief steelt twee sloffen sigaretten

BREDA: Een winkeldief probeerde maandagmiddag 2 februari twee sloffen sigaretten te stelen bij een groothandel aan de Konijnenberg. De verdachte was onbevoegd de winkel binnen gekomen en werd daarom in de gaten gehouden door een beveiligingsmedewerker. Toen de 22-jarige man uit Litouwen vervolgens twee sloffen sigaretten onder zijn jas verstopte en de kassa passeerde, greep het winkelpersoneel in. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de politie. In het politiebureau is de man verhoor, waarbij hij een bekentenis aflegde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Computer gestolen uit gestolen

RUPHEN: De leerlingen van basisschool Sint Martinusschool in Rucphen zijn gedupeerd door een inbreker. Tussen maandag 2 februari 2009 18.00 uur en dinsdag 3 februari 2009 07.15 uur werd een ruit van het schoolgebouw vernield. Uit een van de lokalen was een computer en een beeldscherm gestolen. Vermoedellijk is de buit van buitenaf door het raam naar buiten gepakt. De politie wijst erop dat het inbrekers wel heel erg gemakkelijk wordt gemaakt als computerapparatuur vlak achter de ramen geplaatst wordt. Bovendien is de apparatuur vaak vanaf de openbare weg goed zichtbaar en benaderbaar. Bij deze werkwijze heeft ook een inbraakalarm weinig nut. De dief heeft de buit al te pakken, nog voordat het alarm in werking treedt.

Politieauto komt in aanrijding met pizzakoerier

BREDA: Een opvallende politieauto is maandagavond 2 februari op de kruising Claudius Prinsenlaan met de De La Reijweg in aanrijding gekomen met een pizzakoerier. Bij het ongeval vielen geen gewonden en was er uitsluitend sprake van materiële schade. De agent was onderweg naar een juist gemelde woninginbraak.

Een politieman (41) van de politie Midden en West Brabant reed om 21.50 uur in een dienstauto over de Claudius Prinsenlaan. Hij was onderweg naar een heterdaad melding van een woninginbraak. Op de kruising met de De La Reijweg kwam hij in aanrijding met een
pizzakoerier. De agent reed op dat moment met lage snelheid door het rode verkeerslicht. Hij voerde daarbij overigens geen zwaailicht en sirene.
De pizzakoerier (16 jaar, afkomstig uit Ulvenhout) reed op het moment van het ongeval over het voetpad en stak onverwacht de weg over bij een voetgangersoversteekplaats. Uit oogpunt van objectiviteit
onderzochten verkeersongevalanalisten van een andere politiekorps de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de
aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van betrokkenen wordt in overleg met de Officier van Justitie bekeken of er proces-verbaal wordt opgemaakt.

Agressie na drugsgebruik

BREDA: De politie werd in de nacht van maandag 2 februari op dinsdag 3 februari ter assistentie geroepen in de wijk Breda-Noord. Daar hadden omwonenden geklaagd over geluidsoverlast bij ruzie in een woning. Ter plaatse troffen de agenten een man (29) en een vrouw (27) aan, die drugs hadden gebruikt. De vrouw vertelde dat ze allebei GHB hadden ingenomen. De man was daarbij agressief geworden in de war geraakt. In het bijzijn van de agenten mishandelde hij plotseling zijn vriendin. De vrouw werd door hem geschopt toen ze de trap opliep. Hij sprak wartaal uit en reageerde agressief op zijn arrestatie. De man is ingesloten. De politie heeft hem laten onderzoeken door een GGD-arts. De man wordt nader verhoord op het moment dat de verdovende middelen zijn uitgewerkt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-02-2009 12:36 | © Regio Midden en West Brabant |