Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 03-02-2009 o Persberichten district II

INBRAAK BIJ TWEE GARAGEBEDRIJVEN
LEERDAM Afgelopen weekend is tussen zaterdag 31 januari 17.00 en maandagmorgen 2 februari 08.00 uur ingebroken in twee garagebedrijven. Bij een garagebedrijf aan de Constructiestraat is een rolluik geforceerd, waarna men binnen kon komen. Gestolen zijn een witte Volkswagen Transporter, een laptop computer, velgen, winterbanden en een startaccu. Ook heeft men geprobeerd de kluis te forceren. Dit is echter niet gelukt. Wel raakte de kluis beschadigd. Bij een garagebedrijf aan de Energieweg heeft men het slot van het toegangshek geforceerd. Daardoor kon men op het opslagterrein komen. Nadat ook de uitrijdbeveiliging werd verwijderd kon men 6 Volkswagens Transporter, die nog niet op kenteken stonden, stelen. Ook werden van 6 andere bestelautos de kentekenplaten gestolen. Vermoedelijk heeft men die op de gestolen bestelautos aangebracht. Tevens werden uit een aantal voertuigen de accus gestolen.
Door personeel van de unit forensische opsporing is een sporenonderzoek verricht. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

VERDELERS VAN VERWARMING GESTOLEN
LEERDAM - Afgelopen weekend is tussen vrijdag 30 januari 16.00 en maandagmorgen 2 februari 07.00 uur ingebroken in een in aanbouw zijn pand aan de P.M. van Gentstraat. Nadat men over een hekwerk klom kon men het terrein betreden en het gebouw binnenkomen. Binnen werden 7 verdelers van de vloerverwarming van de leidingen losgezaagd en gestolen. De verdelers waren op vrijdag 30 januari pas geplaatst. Tevens was op een aantal werkketen graffiti gespoten. Het bedrijf deed aangifte bij de politie.

HUISELIJK GEWELD
NIEUW-LEKKERLAND Een 41-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is door politieagenten aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagavond 2 februari 2009 in een woning aan de Neptunusstraat. De man mishandelde zijn vrouw en smeet stoelen door de huiskamer. De vrouw was met de kinderen het huis uitgevlucht. De man is even later in zijn woning aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Hij is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

KEUKENBRAND
LEERDAM Op dinsdagmorgen 3 februari 2009 omstreeks 08.15 uur kwam een melding van een woningbrand in een woning aan de Drossaardslaan binnen bij de meldcentrale. De brandweer rukte met groot materiaal uit. Omdat niet duidelijk of er nog mensen in de woning waren werd uit voorzorg een ambulance ingezet en ging de traumahelikopter vliegen. Bij aankomst bleek dat er niemand in de woning aanwezig was. Er was brand ontstaan in de keuken. Ambulancen en traumahelikopter werden daarop teruggeroepen. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is vermoedelijk ontstaan in een vuilnisbak welke in een keukenkastje stond. De keuken liep forse brand- en waterschade op. De benedenverdieping kwam onder water te staan doordat door de brand de waterleiding lek raakte. De stichting Salvage van de gezamenlijke verzekeringmaatschappijen verleende bijstand aan de bewoners.