Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-02-2009 o Persberichten district I

HUISVREDEBREUK
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Haulerwijk is door politieagenten aangehouden wegens huisvredebreuk. Dit gebeurde op maandagmorgen 2 februari 2009. De man trapte de deur in van de woning van zijn ex-vrouw aan de Kappeijne van de Coppelloweg in. Eenmaal binnen nam hij een telefoon mee. Hij verliet lopend de woning voor zijn ex thuis kwam. Hij werd enige tijd later in een woning in Zwijndrecht door politieagenten aangehouden. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN SNORFIETS
ZWIJNDRECHT Op maandagmorgen 2 februari 2009 omstreeks 11.00 uur troffen politieagenten op de Develsingel een jongeman aan met een snorfiets. Deze snorfiets stond gesignaleerd als gestolen. Bij het zien van de agenten ging de jongeman er vandoor en liet de snorfiets achter. Na onderzoek bleek het te gaan om een 12-jarige jongen uit Zwijndrecht. Hij werd in zijn woning aangehouden. De jongen had de bromfiets uit de schuur van een 13-jarige jongen uit Zwijndrecht gehaald en wilde gaan rijden. De 12-jarige jongen wist dat de snorfiets ongeveer 2 weken geleden door de 13-jarige jongen was gestolen. De 13-jarige jongen is daarop aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De 12-jarige jongen is na verhoor vrij gelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

DRANK EN BOODSCHAPPEN GESTOLEN
DORDRECHT Vier personen zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandag 2 februari 2009. Een 23-jarige man uit Dordrecht werd omstreeks 16.35 uur betrapt nadat hij 4 blikjes alcoholhoudende drank stal uit een winkel in de Voorstraat. In dezelfde winkel werd omstreeks 18.00 uur een 25-jarige man uit Breda betrapt toen hij 6 flesjes bier in zijn rugzak stopte en de winkel verliet. Omstreeks 18.10 uur werden wederom bij dezelfde winkel twee mannen van 31 en 37 jaar uit Litouwen aangehouden nadat zij met 100 euro boodschappen zonder te betalen de winkel verlieten. De 37-jarige man uit Litouwen is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt voorgeleid aan de officier van justitie. De overige verdachten zijn na verhoor heengezonden. De 25-jarige man uit Breda stond nog gesignaleerd voor vier vonnissen met een totaal bedrag van 455 euro. Omdat hij niet kon betalen werd hij direct weer ingesloten om de vervangende hechtenis uit te zitten. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op. De verdachten hebben allen een winkelverbod gekregen.

GEEN RIJBEWIJS
ZWIJNDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij niet in bezit is van een rijbewijs. Dit gebeurde op maandagavond 2 februari 2009 omstreeks 20.30 uur op het P.J.Oudplein. De man reed in de auto van zijn vader. Na overleg met de officier van justitie is besloten om de auto in beslag te nemen. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESCHORST RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is bekeurd omdat hij met een geschorst rijbewijs reed. Dit gebeurde op maandagavond 2 februari 2009 omstreeks 22.00 uur op het Bagijnhof. De man trok de aandacht van politieagenten omdat hij met hoge snelheid op de rotonde af kwam rijden. Hij verklaarde in eerste instantie dat hij geen rijbewijs bij zich had. Na controle bleek dat zijn rijbewijs geschorst was.