John van Rooy: de beste allround student van Nederland

03/02/2009 14:53

Telegraaf Media Nederland

Gisteren vond op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen, de finale van Nobiles Q-Masters 2009 plaats: hoogopgeleide studenten bonden, inmiddels traditioneel, de strijd met elkaar aan op intellectueel, emotioneel én sociaal niveau. Het bleef tot aan het eind spannend, maar de winnaar is inmiddels bekend: John van Rooy van de Technische Universiteit Eindhoven, 23 jaar oud.

Hij liet maar liefst 21.999 hoogopgeleide studenten met glans achter zich.

Doorslaggevend eindbetoog

Zijn indrukwekkend hoge IQ-score zorgde al voor hooggespannen verwachtingen. Maar er waren meer kanshebbers. Dankzij de scores op de sociale vraagstukken en het krachtige eindbetoog in de laatste ronde, wist de vakjury dat ze te maken had met een echte, allround winnaar.

"Ik ben nog een beetje overdonderd. Ik kwam hier zonder verwachtingen heen en nu sta ik hier met weet ik hoeveel prijzen. Ik ga zeker op mijn cv zetten dat ik dit gewonnen heb. Ik weet niet waar dit toe leidt, maar het heeft me nu al een aantal leuke contacten opgeleverd waar ik zeker wat aan kan hebben", aldus een opgetogen en trotse John van Rooy.

Nog een winnaar: de meest veelbelovende jurist

Voor het eerst vond dit jaar ook de juridische variant, Nobiles Q-Meesters, plaats: de jacht op de meest veelbelovende rechtenstudent. Deze werd gewonnen door Bettina Drenth, 22 jaar oud van de Rijksuniversiteit Groningen.

" Ik vind het heel leuk dat de kans krijg om bij twee kantoren ervaring te gaan opdoen door middel van een studentstage. Ik ga die kansen zeker aangrijpen, maar nu eerst ga ik mijn moeder bellen!" - aldus Bettina Drenth.

De vakjury

De jury bestond dit jaar uit Casper Schouten (Kennedy Van der Laan), Jan Meijerman (Holland Van Gijzen), Bert Slob (Atos Origin) en Floris Jan Masmeijer (GITP).

De vakjury over John:

"We waren onder de indruk van alle finalisten, maar met John waren we echt in gesprek. John heeft een visie, zelfreflectie en heeft een combinatie van wetenschappelijke en zakelijke talenten in zich."

De vakjury over Bettina:

"We hebben als jury gekeken wie van de finalisten we bij wijze van spreken morgen zouden aannemen en dat geldt eigenlijk voor alle drie de finalisten. Het niveau van vandaag was hoog. Uiteindelijk was voor ons de humor en het feit dat Bettina zo zichzelf was doorslaggevend."

Nobiles Q-Masters

Dit was alweer de vierde editie van Nobiles Q-Masters. De jacht op de meest veelbelovende student wordt elk jaar georganiseerd door Nobiles Media, uitgeverij in arbeidsmarktcommunicatie gericht op hbo- en wo-studenten & starters.

Over Nobiles Media

Nobiles Media is al 19 jaar multimediaal uitgever op het gebied van studie en carrière richting laatstefase hbo'ers en academici. Zij weet de hoogopgeleide student en starter op het juiste moment te bereiken met praktische tips en informatie over oriënteren, solliciteren of doorstuderen. Persoonlijke ontwikkeling is hierbij een belangrijk speerpunt. Nobiles Media geeft het Nobiles Magazine, de Nobiles Carrièregids, de Juristengids en de Mastergids uit. Daarnaast organiseert Nobiles in het voor- en najaar het Sp!ts Nobiles Careerevent en in het voorjaar ook de Masterbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Zij exploiteert de carrièreportal Nobiles.nl en de IQ/EQ contest Q-masters via QMasters.nl. Met de jaarlijkse Nobiles Motivatie Monitor wordt de houding en verwachting van hoogopgeleide studenten en starters ten aanzien van werk, carrière en werkgevers in kaart gebracht.

Over Telegraaf Media Nederland

Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat een belangrijk gedeelte van de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, Basismedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, WebRegio Media, Pilarczyk Mediagroep, Telegraaf Productiehuis, Librium TV en 402EVENTS.COM. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse 'out of home TV'netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en - platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.





http://qmasters.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,