FloraHolland


Ondernemersinitiatief Greenport Venlo start filmwebsite

VENLO (3 februari 2009) - Op maandag 2 februari is de nieuwe website van Ondernemersinitiatief Greenport Venlo (OIGPV) live gegaan. Met korte, professionele films laten ondernemers in de fresh & foodsector op de website zien waarin Greenport Venlo zich onderscheidt. Elke week verschijnt op de website een nieuwe korte film met een innovatieve ondernemer in de regio als uitgangspunt. De website wordt gemaakt door en voor ondernemers. De site wil ondernemers in de regio onder meer kennis laten maken met interessante vernieuwingen. De films zijn te bekijken op www.GreenportOndernemers.TV.

Actief Ondernemersinitiatief Greenport Venlo
Nadat Venlo de status Greenport kreeg, is in 2005 het Ondernemersinitiatief Greenport Venlo (OIGPV) ontstaan. Een aantal ondernemers in de fresh & foodsector van regio Venlo voelde de noodzaak de ondernemende regio nadrukkelijker op de kaart te zetten. De `O' van Ondernemers is één van de vier O's, die samen inhoud moeten geven aan het begrip Greenport Venlo. De andere O's zijn Overheid, Onderwijs en Onderzoek.

OIGPV heeft als doelstelling de agri- en tuinbouwgerelateerde omzet binnen Greenport Venlo binnen nu en tien jaar te verdubbelen van 1 miljard naar 2 miljard euro. Ze doet dat onder meer door het aanjagen en waar nodig ondersteunen van innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Het Ondernemersinitiatief stimuleert ondernemers om kansen in de markt te zien en tot succesvolle samenwerkingsverbanden te komen. Onder het motto `Be good and tell it' zorgt OIGPV dat bedrijven en ondernemers in de fresh & foodsector van Greenport Venlo trots kunnen zijn.

Over OIGPV
OIGPV telt op dit moment ruim dertig leden, allemaal bedrijven en organisaties uit de fresh & foodsector van Greenport Venlo. Verschillende bedrijven en organisaties zijn vertegenwoordigd in het bestuur: ZON fruit & vegetables, LLTB, Rabobank Venlo, Langfruit BV, Mertens en FloraHolland Venlo. Rutger Lommerse (vestigingsmanager bij FloraHolland Venlo) is voorzitter van OIGPV.