Slim en snel het integriteitsbeleid peilen

03/02/2009 15:31

CAOP

BIOS (Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector) heeft een zelfscan i-inzicht ontwikkeld. Met dit online-instrument kan de publieke sector slim en snel de mate en kwaliteit van hun integriteitsbeleid (i-beleid) analyseren. Ook rollen uit de scan praktische adviezen om het i-beleid te versterken.

Hoofd BIOS Alain Hoekstra: 'In de publieke sector staat het integriteitsbeleid steeds hoger op de agenda. Toch vereist de concrete invulling vaak nog de nodige aandacht. De zelfscan is een snelle manier om inzicht te krijgen en vervolgstappen te zetten. In 2009 richten we ons vooral op gemeenten omdat zij hun i-beleid nog veel verder kunnen versterken.'

Zelfscan met i-inzicht

Het instrument is samen met Nyenrode Business Universiteit ontwikkeld en kosteloos beschikbaar via www.integriteitoverheid.nl/i-inzicht.

Door het beantwoorden van een serie vragen krijgen organisaties inzicht in de sterke en zwakke punten van het i-beleid. Ook volgen er adviezen en links naar instrumenten om het beleid verder te versterken. Daarnaast biedt het instrument de mogelijkheid om het draagvlak van i-beleid te bevorderen op grond van discussie en gemeenschappelijke meningen.





http://www.integriteitoverheid.nl