De Meeuw en ATOP sterk duo in huisvesting


WAALWIJK, 20090203 -- De Brabantse bedrijven De Meeuw uit Oirschot en ATOP uit Waalwijk hebben in 2008 een partnership gesloten. Beide bedrijven hanteren de filosofie van het `lean bouwen', waarbij de klantwaarde centraal staat en de samenwerkende partners zich concentreren op het reduceren van verspillingen. Recent hebben De Meeuw en ATOP een tijdelijke operatie- en röntgenkamer gerealiseerd voor het Antonius ziekenhuis in Emmeloord.

Voor dit project in Emmeloord heeft De Meeuw twee kant-en-klare units geleverd, in totaal 1.178 m². ATOP heeft deze voorzien van speciale wanden, die bestaan uit gipsplaten met een afwerkplaat waarin lood verwerkt is. Ook de raam- en deurkozijnen zijn van lood voorzien om de tijdelijke operatie- en röntgenkamers volledig stralingsdicht te maken. ATOP heeft eerder soortgelijke projecten uitgevoerd en beschikt daarmee over specifieke kennis en montage-ervaring om deze afwerkplaten op de juiste manier te bevestigen.

Goed voorbeeld
Ook bij andersoortige projecten schakelt De Meeuw ATOP in voor het aanbrengen van systeemplafonds of bijzondere wanden in de units. Het sluiten van een partnership is een logisch vervolg op de veelvuldige samenwerking. "ATOP past de principes van het `lean bouwen' al enkele jaren toe in de eigen bedrijfsvoering en loopt hiermee voorop", aldus Peter Vermeule, Manager Inkoop & Logistiek bij De Meeuw. "De Meeuw volgt deze filosofie ook al een aantal jaren en heeft in 2008 de volgende stap gezet door samen te gaan werken met geselecteerde bouwpartners. Met ATOP kunnen wij in gezamenlijke projecten veel leren, omdat zij al geruime tijd de eigen processen op deze manier heeft ingericht. Wij beschouwen ATOP binnen onze kring van vaste bouwpartners als voorbeeld. Zij hebben een reputatie opgebouwd met hun werkwijze en reeds bewezen snel en effectief te kunnen werken."

Elimineren verspillingen
Het aangaan van een langdurige samenwerking is onderdeel van de filosofie van het `lean bouwen'. Alleen op deze manier kunnen de bouwpartners zich steeds verder verbeteren. De samenwerkende partners beoordelen elkaar op in de praktijk bereikte resultaten en concentreren zich op het reduceren van verspillingen. Daartoe behoren alle zaken die niet in het belang zijn van de klant, zoals bijvoorbeeld voorraden, wachttijden en onnodig transport.

De Meeuw
De Meeuw uit Oirschot heeft ruim 80 jaar ervaring als Europese bouwer van duurzame huisvestingsoplossingen. De organisatie beschikt daardoor over een brede kennis én een hoog niveau van industrialisatie van het bouwproces. Blijvend Passende Huisvesting® voor een optimale economische levensduur is daarmee realiseerbaar. De Meeuw richt zich op het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorgsector en andere sectoren.

ATOP
ATOP uit Waalwijk heeft ruim twintig jaar ervaring in het op kostenefficiënte wijze en met zeer korte bouwtijden gebruiksklaar maken van functionele ruimten. Of het nu om winkels, kantoren, zorginstellingen of theaters gaat, ATOP kan er de ideale omstandigheden voor zowel klant als werknemer creëren. Met behulp van systeemwanden en -plafonds, verlichting, timmerwerk en interieurbouw krijgt iedere ruimte een functionele en aangename indeling.

Fotobijschrift:
In goede samenwerking hebben De Meeuw en ATOP samen de tijdelijke duurzame oplossing voor het Antonius ziekenhuis in Emmeloord ingericht.





Atop