De Haagse Hogeschool

Tweede lichting nieuwe minor H/TV van De Haagse Hogeschool gestart

Crossmediale en innovatieve televisiezender door en voor studenten De tweede lichting studenten van de nieuwe minor H/TV van De Haagse Hogeschool is gisteren gestart. In de minor leren studenten competenties op het gebied van de productie en inzet van crossmediale middelen. De bijbehorende crossmediale en innovatieve televisiezender bevat een dagelijkse programmering van reportages, filmpjes en nieuws over De Haagse Hogeschool, die zowel op een videowall en diverse schermen als via de website www.hhs.nl/htv worden uitgezonden. Met deze crossmediale benadering is De Haagse Hogeschool één van de marktleiders in Nederland.

De nieuwe minor H/TV is ontwikkeld door de Academie voor European Studies & Communication Management en de Dienst Communicatie & Marketing van De Haagse Hogeschool. Van september tot en met december 2008 is de minor als pilot uitgevoerd waarin, in samenwerking met de publieke omroep NCRV, het raamwerk van de nieuwe televisiezender is neergezet. Op 10 december is H/TV officieel gelanceerd en zijn de eerste H/TV Awards uitgereikt aan enkele studenten die aan de pilot hebben deelgenomen.

Studenten leren competenties op het gebied van de productie en inzet van de crossmediale middelen. De minor biedt een afwisseling van theorie, vaardigheden en de directe toepassing ervan op het gebied van videoreportages. De reportages worden uitgezonden via het narrowcastingsysteem van de hogeschool (videowall in het Atrium en diverse schermen) en zijn ook te bekijken op de website www.hhs.nl/tv. De mogelijkheden van uitbreiding naar andere locaties van De Haagse Hogeschool en een online filmbeeldbank, college-on-demand en college-gemist worden onderzocht. Het concept leent zich bovendien voor andere innovatieve middelen, zoals gebruik van mobiel, iPod, Blue Tooth, etc. Daarmee wordt H/TV een proeftuin voor innovatie en voor studenten een mogelijkheid om aan deze innovatie deel te nemen.

De filmpjes die gemaakt worden hebben altijd een relatie met De Haagse Hogeschool in de brede zin van het woord. Het kan een reportage zijn van een opmerkelijke stage, de nieuwbouw in Delft, een symposium, een bijzonder college, het feest van een studentenvereniging, etc. Ook reportages van ontwikkelingen in de omgeving, zoals de verbouwing van station Hollands Spoor, of deelname aan projecten in de prachtwijken zijn mogelijk. In de toekomst is het de bedoeling om een samenwerking met TV West, Stadsomroep Den Haag en het bedrijfsleven aan te gaan.