Gemeente Borsele

De Leeuwerik breidt uit

Het bestuur van stichting Prisma wil het schoolgebouw van basisschool De Leeuwerik in Lewedorp uitbreiden. De brede school groeit uit zân jas, omdat het leerlingenaantal van de basisschool komende schooljaren toeneemt. Hierdoor willen zij het schoolgebouw uitbreiden voor één groep leerlingen. Ook de kinderopvang en de peuterspeelzaal, die in hetzelfde gebouw zitten, groeien en willen extra huisvesting. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele heeft ingestemd om geld beschikbaar te maken om de huisvesting uit te breiden. De gemeenteraad buigt zich in maart over het verzoek.

Op de teldatum 1 oktober 2008 stonden 172 leerlingen ingeschreven bij basisschool De Leeuwerik. Dit komt overeen met acht te huisvesten groepen. Het schoolgebouw is echter geschikt voor zeven groepen. Momenteel heeft de school een groep kinderen ondergebracht in het speellokaal. Voor het bewegingsonderwijs van de kleuters gaan zij daarom naar het dorpshuis. De overige gebruikers van de brede school, te weten de peuterspeelzaal, de kinderopvang en de buitenschoolse opvang, kunnen nu geen gebruik meer maken van het speellokaal.

De gemeente Borsele heeft gekozen voor een permanente uitbreiding, omdat de nieuwe ruimte ook in brede school verband gebruikt kan worden. Om aan de wensen van alle partijen te voldoen, heeft de gemeente al overleg gehad met de gebruikers van het gebouw.