Politie Groningen

Woensdag 4 februari 2009

Provincie Groningen, 04-02-2009

Marum: politie zoekt getuigen mishandeling

Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, vond een mishandeling plaats in een discotheek aan de Kruisweg in Marum. Daarbij raakte een slachtoffer gewond aan de hals, nadat hij door een nog onbekende werd gestoken met een scherp voorwerp. Mensen die hebben gezien wat er in en buiten de horecagelegenheid heeft afgespeeld, vraagt de politie zich te melden. Ook mensen die op een andere manier iets van het incident afweten, roept de politie op zich te melden. Uit politieonderzoek is nu gebleken dat er voorafgaand aan het incident een andere mishandeling in de horecagelegenheid heeft plaats gevonden. Daarbij is door een groep mensen over en weer geslagen.

Ook daar wil de politie graag meer informatie over hebben. Getuigen kunnen bellen naar het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: overvaller oude man aangehouden

Een 22-jarige man uit Groningen heeft zich dinsdag aan het eind van de middag bij de politie gemeld. De overvaller is door agenten aangehouden voor een poging tot een overval op een 91-jarige man uit de Illegaliteitslaan in Groningen. Rechercheurs van het roofcoördinatieteam (RCT) hebben na gedegen onderzoek de stadjer achterhaald en er telefonisch op aangedrongen dat hij zich zou melden op het politiebureau in Groningen. Dat deed de overvaller. Hij had bij zijn arrestatie een wapen, dat veel op een vuurwapen leek, bij zich. Het bleek te gaan om een luchtdrukpistool. Het pistool is in het belang van het onderzoek in beslaggenomen. De man zit vast en heeft een bekentenis afgelegd. Hij is eerder met de politie in aanraking geweest. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Sappemeer: dronken snorfietser aangehouden

Een 25-jarige man uit Sappemeer is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Noorderstraat in zijn woonplaats. De man reed op een snorfiets. Toen de agenten hem controleerden bleek de bestuurder niet in het bezit van een certificaat of rijbewijs. Op het politiebureau werd duidelijk dat de verdachte ruim 2.2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 13 uren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: auto tegen boom

Een 38-jarige inwoner van Winschoten raakte dinsdagmorgen gewond bij een verkeersongeluk op de Weenderstraat in Vlagtwedde. De automobilist probeerde een ree te ontwijken en botste daarbij tegen een boom. Brandweer en ambulancepersoneel haalden de man uit de auto waarna hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. De aard van het letsel is nog onbekend. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.

Tripscompagnie: met fiets gevallen

Een 7-jarige jongen uit Tripscompagnie werd dinsdagmorgen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij met zijn fiets was gevallen. De jongen was op de Tripscompagnieweg met zijn voorwiel in de berm gekomen waarna hij viel. De knaap liep daarbij letsel aan zijn been op.

Appingedam: jongeren opgepakt bij inbraak

De politie betrapte dinsdagmiddag een vijftal jongeren nagenoeg op heterdaad bij een inbraak in de Solwerderflat in Appingedam. Uiteindelijk werden twee jongeren, een 16-jarige Damster en een 18-jarige inwoner van Delfzijl, ingesloten. De daders hadden het vermoedelijk op gereedschap in het voormalig AZC voorzien. De politie is nog met een onderzoek bezig.

Winsum: met auto weiland in

Een te abrupte stuurcorrectie zorgde er dinsdagmiddag voor dat een 23-jarige automobilist uit Noordhorn met zijn wagen vanaf de Schouwerzijlsterweg in Winsum in een weiland belandde. De man kwam door nog onbekende oorzaak met zijn rechterwielen in de rechterberm, gaf een ruk aan het stuur waardoor de auto naar de overkant van de weg schoot. De wagen kwam op zijn zijkant in een weiland terecht. De bestuurder werd door brandweer en ambulancepersoneel uit de wagen gehaald. Hij werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De verkeerspolitie onderzocht de toedracht van het ongeluk.

Bedum: veel fout bij snorfietser

Een 16-jarige inwoner van Bedum werd dinsdagavond door de politie aangehouden. De jongen reed op een snorfiets zonder verlichting over de Ommelanderdrift in zijn woonplaats. Bij controle bleek dat de jongen geen rijbewijs had, de tweewieler niet was verzekerd, de kentekenplaat niet op de snorfiets thuishoorde en dat er technisch ook nogal wat aan mankeerde. Bij nader onderzoek kwam naar voren dat de kentekenplaat eind vorig jaar was gestolen. De 16-jarige werd vervolgens formeel aangehouden. De politie doet nog nader onderzoek naar de herkomst van de snorfiets.