Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 04-02-2009

Gewelddadige winkeldief aangehouden
AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij met gestolen spullen de winkel wilde verlaten. Toen hij werd gesnapt sloeg hij het personeel.

Omstreeks 15.20 uur wilde een 31-jarige man uit Utrecht de winkel aan de Arnhemseweg verlaten zonder een tas vol boodschappen af te rekenen. Dit werd gezien door het personeel en hij werd tegengehouden door een getuige. De Utrechter stompte de man een aantal keren op zijn hoofd en wist toch te ontkomen. De politie werd gewaarschuwd en op de Vlasakkerweg werd de man na enig verzet aangehouden door agenten.

Vervolg persbericht autokraker aangehouden (3 feb. 2009) VEENENDAAL- Op maandagochtend werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een auto aan het Schrijverspark. Agenten gingen ter plaatse en troffen drie verdachten aan. Zij renden allen hard weg. Op een gegeven moment zagen agenten dat een 21-jarige man uit Veenendaal het water indook en uit het zicht raakte. De warmtebeeldkijker werd ingezet en de man kon hierdoor worden opgespoord. De agenten zagen de man uit het water klauteren en weer wegrennen. De politiehond werd ingezet, de verdachte werd gebeten en kon worden aangehouden. Op dit moment zit de verdachte nog vast.

De politie is nog op zoek naar de getuigen van deze inbraak. In het bijzonder naar de getuigen die de politie belde met de inbraakmelding. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844, District Heuvelrug.