Gemeente Ermelo


Inrichting 60 km wegen

Inrichting 60 km wegen oostelijk buitengebied Ermelo

Eind 2006 is het Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan (GVVP) vastgesteld, met daarin de wegencategorisering. De wegencategorisering omschrijft de functie, inrichting (vorm) en gebruik (snelheid) van wegen.
Na vaststelling van de wegencategorisering is een start gemaakt met de inrichting van het buitengebied volgens de uitvoeringsnota 60 km wegen gemeente Ermelo. Eerst is het westelijk buitengebied ingericht en geëvalueerd. De aanbevelingen uit deze evaluatie worden meegenomen in het oostelijk buitengebied.

Informatiebijeenkomst
Inmiddels is de voorbereiding voor de inrichting van het oostelijk buitengebied gestart. Om inwoners en andere belanghebbenden in het oostelijk buitengebied van Ermelo te betrekken bij de inrichting van 60 km wegen organiseert de gemeente dinsdag 24 februari 2009 om 19:30 uur in basisschool de Speulderbrink, Garderenseweg 205, 3852 NH te Speuld een informatiebijeenkomst.

Tijdens deze informatiebijeenkomst is er een presentatie met daarin algemene informatie over de inrichting en beweegredenen waarom landelijk wegen in het buitengebied worden ingericht als 60 km wegen. Na de presentatie is er de mogelijkheid gedachten uit te wisselen over de inrichting van het betreffende gebied.