Saxion Hogescholen
BR>

wo 04 februari 2009

Saxion certificaat 'Masterclass' voor scholieren

Ruim 130 leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontvingen deze week in Deventer en in Enschede een certificaat voor deelname aan de Masterclass Economie en Ondernemen van Saxion. Het certificaat is de bekroning op een half jaar groepsgewijs hard werken aan een tweetal praktijkopdrachten op het gebied van economie en ondernemen.

Vorig jaar is de Masterclass voor het eerst aangeboden. Met succes, want dit jaar is het aantal deelnemers verdubbeld. Volgens betrokken Saxion-docenten is de masterclass een uitstekende manier om leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met hbo-opleidingen waarin economie en ondernemen belangrijk zijn.

De leerlingen hebben in groepjes gewerkt aan plannen voor arrangementen rond een `IJspaleis', een buitenschaatsbaan met spiegeltent. Daarnaast is gewerkt aan uitbreidingsplannen voor `Het Volkshuis' in Deventer en `De Huifkar' in Enschede. Beide zijn restaurants, die gerund worden door mensen met een verstandelijke beperking. De opdracht was om een compleet businessplan te maken, van idee, marktonderzoek, kostenanalyse en marketing tot de presentatie. Om een goede indruk te krijgen van de organisatie waarvoor het plan geschreven diende te worden, zijn de deelnemers uit Enschede op excursie geweest naar `De Huifkar' en gingen de deelnemers uit Deventer op bezoek bij `Het Volkshuis'.

De Masterclass is een initiatief van Saxion. De leerlingen zijn afkomstig van de scholen Twents Carmel, Marianum, Noordik, Reggesteyn (Enschede) en Isendoorn, Veluws Collegeen Carmel College Salland (Deventer).


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie over de Masterclass Economie kunt u contact opnemen met coördinator mw. C. Kuiper via e-mail c.a.j.kuiper@saxion.nl