ABVAKABO FNV

Akkoord cao WVOI

Op 29 januari hebben de bonden met de WVOI (werkgevers verzorging onderwijsinstellingen) een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De cao wordt verlengd met een jaar, tot 31 december 2009. De salarissen worden per 1 januari 2009 met 3% verhoogd. Daarnaast is afgesproken dat de werkgevers de gehele WGA-premie voor hun rekening nemen.

Looptijd en salaris

De huidige cao wordt verlengd met een jaar. De cao loopt daarmee van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2009. Per 1 januari 2009 worden de lonen structureel verhoogd met 3%. Gezien het feit dat de onderhandelingen moesten worden gevoerd tegen de achtergrond van een inflatieprognose van slechts 1,5% voor 2009 zijn wij tevreden met dit resultaat. U gaat er in 2009 in koopkracht op vooruit.

WGA-premie

Sinds kort mogen werkgevers de premie voor de WGA deels in rekening brengen bij de werknemers. Deze premie varieert in 2009 tussen 0 en
1,96%, afhankelijk van het aantal arbeidsongeschikten in de ondernemingen. De gemiddelde WGA-premie is 0,32%. Deze inhouding zou dan ten koste gaan van uw netto-inkomen. Dat vonden de bonden ongewenst. Daarom is in deze cao afgesproken dat de gehele WGA-premie in 2009 voor rekening komt van de werkgever.

Technische wijzigingen

De regeling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid is redactioneel herzien en wordt voortaan opgenomen in het cao-boekje. Verder zijn er enkele technische/redactionele wijzigingen doorgevoerd.

Ledenraadpleging en informatie

Gezien de geringe aanpassingen is er deze keer gekozen voor een schriftelijke stemronde. Reacties kunnen tot 12 februari gestuurd worden naar . Vermeld hierbij tenminste uw lidnummer en of je kunt instemmen met het akkoord of niet. Als er behoefte bestaat aan nadere toelichting kun je naar hetzelfde adres mailen.

Onderhandelaarsakkoord WVOI 2009
cao WVOI 2009