Siemens

Persbericht

0902. 158

Den Haag, dinsdag 3 februari 2009

MMI-panelen met volledige IP65-bescherming

De Siemens-divisie Industry Automation breidt haar productserie Simatic HMI (Human Machine Interface) uit met hoogwaardige MMI-panelen in volledige IP65 bescherming. De nieuwe modellen zijn smal, hebben een toepasselijke industriële vormgeving en zijn geschikt voor montage op een draagarm of voet.

De nieuwe serie omvat drie uitvoeringen: de Simatic Flat Panel Monitor Pro is een duurzaam industrieel beeldscherm dat tot 30 meter van een pc kan worden geïnstalleerd; de Simatic Thin Client Pro is bij uitstek geschikt als tweede bedienstation voor terminal- en webclient-toepassingen; de Simatic Multi Panel 377 Pro is een krachtig, uitbreidbaar apparaat dat is bedoeld voor de besturingssoftware Simatic WinAC MP 2007.

De drie nieuwe MMI-panelen zijn volledig beschermd en hebben een 15-inch touchscreen. Het flexibele montagesysteem maakt het mogelijk om de apparaten op een draagarm of een voet te monteren. Ze kunnen onafhankelijk van schakelkasten of machines worden toegepast en maken daarmee ergonomisch verantwoorde bediening mogelijk, ook op lastige plaatsen in een fabriek of aan een productielijn. De nieuwe modellen kunnen naar keuze met de boven- of onderzijde aan de draagarm of voet worden gemonteerd. Ze hebben een laag gewicht en zijn daardoor gemakkelijk te installeren. De afneembare achterwand maakt het heel eenvoudig om bijvoorbeeld andere kabels aan te sluiten of een geheugenkaart te vervangen. De apparaten zijn dus ook na installatie zeer onderhoudsvriendelijk.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Robert Vincente
Tel: (070) 333 1353,
E-mail: robert.vincente@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier

Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier