Siemens

Persbericht

0302.159

Den Haag, dinsdag 3 februari 2009

Vakbeurs Safety & Security, RAI Amsterdam, 21 t/m 23 april 2009, Hollandhal stand nr. 11.404

Siemens biedt producten én oplossingen voor fire safety en security

Met als thema bij Siemens zit je goed presenteert Siemens Building Technologies tijdens de vakbeurs Safety & Security nieuwe producten en complete oplossingen voor fire safety (branddetectie, blussing en ontruimingsalarmering) én security (toegangscontrole, CCTV, digitale beeldopslag en inbraakdetectie). Gepresenteerd worden o.a. een command & control system voor site security, een nieuwe lijn Synova brandmeldapparatuur, een modulaire Sinteso brandmeldcentrale, alsmede de Video Fire Controller.

De nieuwste Siemens brandmeldcentrale, de Sinteso FC2060, is de eerste centrale die modulair van opbouw is. Hij komt standaard met 4 melderlussen en biedt daarnaast ook de mogelijkheid om hem uit te breiden met additioneel 5 Sinteso melderlus kaarten.

De Siemens Video Fire Controller maakt het mogelijk om d.m.v. camerabeelden brandmeldingen van specifieke automatische- of handmelders te verifiëren. Hij slaat lokaal de videobeelden op, zodat de situatie van voor het brandalarm tot na het brandalarm achteraf is te analyseren.

Ook introduceert Siemens een nieuwe lijn brandmeldapparatuur, als opvolger van de huidige Synova lijn. Deze kenmerkt zich door specifiek voor de installateurmarkt belangrijke kenmerken, zoals een 1 loops adresseerbare centrale en sturen en alarmeren vanuit de melderlus.

Siemens biedt voor meldkamers een nieuw softwareplatform dat de basis vormt voor Integrated Command & Control Centres, waarin alle beveiligingsinformatie wordt gebundeld en verwerkt. Incidenten kunnen hierdoor sneller worden herkend en efficiënter worden opgevolgd.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies
internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier