Gemeente Assen


Visie op bloemkoolwijk Peelo opgesteld

Woensdag 4 februari 2009

De gemeente Assen gaat samen met bewoners en ondernemers kijken wat er gedaan kan worden om de wijk Peelo te verbeteren. Peelo scoort in vergelijking met andere wijken in Assen minder als het gaat om veiligheid en leefbaarheid. De kwaliteit van het winkelcentrum is voor verbetering vatbaar. De wijkvisie voor een Vitaal Peelo moet in juni van dit jaar klaar zijn.

De gemeente Assen wil zonder dat er nu al grote problemen zijn, Peelo onder de loep nemen om de wijk vitaal te houden. Uit leefbaarheidsonderzoeken blijkt dat Peelo laag scoort op het gevoel van veiligheid in de wijk en er is onrust over de leegstand en de uitstraling van het winkelcentrum. De gemeente gaat via gebiedsgericht werken een samenhangende aanpak hiervoor opstellen. Voor het maken van deze wijkvisie voor een Vitaal Peelo trekt de gemeente een bedrag uit van ruim 100.000 euro.

Voor het tegengaan van dagelijkse ergernissen op het gebied van zwerfvuil en groenonderhoud onderneemt de gemeente al op korte termijn actie. Ook gaat de gemeente samen met ondernemers kijken hoe de uitstraling van het winkelcentrum nog voor de zomer verbeterd kan worden.

Peelo is een zogenaamde bloemkoolwijk die bestaat uit een veelheid van woonerven. Tussen 1970 en 1985 zijn veel van dit soort wijken gebouwd die inmiddels vaak dezelfde problemen met veiligheid en leefbaarheid vertonen. Dit heeft mede te maken met de stedenbouwkundige opzet. De gemeente Assen is een van de deelnemers aan het project 'Acht bloemkoolwijken: een beperkte 'make over' met het oog op de toekomst'.