Stichting Duurzame A12 biedt eigen visie op verbreding A12 aan

04/02/2009 17:20

Stichting Duurzame A12

De uitgebreide zienswijze op het Ontwerp Tracé Besluit A12 Waterberg-Velperbroek van Rijkswaterstaat Oost, wordt aanstaande vrijdag door het bestuur van de stichting Duurzame A12 om 11.00 uur aangeboden aan de directeur Inspraakpunt Expertisecentrum Publieksparticipatie in Den Haag, mevrouw M. Westgeest. De zienswijze wordt ondersteund door ruim 1800 handtekeningen van bezorgde burgers.

Het geplande busbezoek aan de ministers Ir. C. Eurlings en Dr. J.M. Cramer gaat niet door. Deze ministers of één van hun topambtenaren hebben geen tijd om de zienswijze met 1800 handtekeningen in ontvangst te nemen.

Langs beide zijden van de A12 wonen en werken circa 40.000 mensen binnen de 600 meter zone, die een verhoogde geluidsbelasting en meer luchtvervuiling hebben te vrezen.

De stichting duurzame A12 pleit in haar zienswijze voor een duurzame oplossing: het overkappen van ca. 70% van het traject van in totaal 5,5 km lengte.

Daardoor zal de geluidsbelasting bij de bron met 15 à 20 dB kunnen afnemen en de fijnstof en NO2 uitstoot grotendeels worden afgevangen.

Uit een Indicatieve Maatschappelijke Kosten Baten studie blijkt, dat de baten op langere termijn ruimschoots opwegen tegen de meerkosten voor de lichte overkapping.

De gemeenten Rheden en Rozendaal steunen in hun zienswijzen de plannen van de stichting voor de overkapping. Vanuit de gemeenteraad Arnhem steunen de politieke partijen CU, D66, ProArnhem, VVD en ZuidCentraal de stichtingsplannen.

bestuur@stichtingduurzamea12.nl Arnhem, Velp en Rozendaal, 4 februari 2009.

www.StichtingDuurzameA12.nl





http://www.StichtingDuurzameA12.nl