Unicef Nederland ontvangt petitie van Palestijnse kinderen 04 februari 2009 - Zo'n 30 Palestijnse kinderen hadden zich vandaag op het kantoor van Unicef Nederland verzamelt, om hun roep tot bescherming van de kinderrechten in Gaza kracht bij te zetten.

Unicef Nederland waardeert het dat kinderen in Nederland opkomen voor de rechten van hun leeftijdsgenoten in Gaza. Namens Unicef Nederland nam Madelon Cabooter, hoofd Kinderrechten & Programma's, de petitie in ontvangst en dankte de kinderen hiervoor.

De kinderen droegen enkele gedichten voor waarin ze hun eigen emoties weergaven over het conflict. Cabooter vertelde hierna wat Unicef zoal doet voor de kinderen in Gaza. "We verschaffen noodhulpgoederen zoals water, medische apparatuur, medicijnen, hygienepakketten, brandstof en nog veel meer. Ook zenden we radiospotjes uit om de kinderen te waarschuwen voor niet-ontplofte explosieven. Belangrijk is ook dat we psychosociale steun geven aan de kinderen. Zo steunen we bijvoorbeeld de lokale kindertelefoon en zijn we een sportproject gestart."

Tot slot ging Cabooter in op het rapport dat Unicef momenteel maakt over de schending van de rechten van kinderen tijdens de crisis in Gaza. Dit wordt onderdeel van een groter rapport van de Verenigde Naties over het geweld dat kinderen in de recente crisis is aangedaan.

Lees hier wat Unicef doet in Gaza