Object Rotterdam, internationale beurs voor autonoom design

22/12/2008 08:15

Art Rotterdam B.V.

Van 4 tot 8 februari 2009 vindt Object Rotterdam plaats in LP II, Las Palmas. Object Rotterdam is de internationale beurs voor autonoom design. Object Rotterdam is de eerste beurs ter wereld waar de nieuwste ontwikkelingen te zien zijn van unieke, of in kleine oplage geproduceerde objecten van internationale ontwerpers. De plek waar het snijvlak tussen kunst en design zichtbaar wordt.

Hoogtepunten

Enkele hoogtepunten van de beurs zijn:

Een presentatie van Vivid Gallery met werk van Dutch designers: Demakersvan, Joris Laarman, Vincent de Rijk, Wieki Somers en Studio Makkink & Bey.

Thomas Eyck met ontwerpen van geweven wilgenhout van Scholten & Baijings en nieuwe ontwerpen van Aldo Bakker.

Koninklijke Tichelaar met nieuwe edities van Hella Jongerius en een preview van hun nieuwste project dat zij op de Salone del Mobile in Milaan zullen presenteren.

I + I uit Milaan presenteert 'Strawberry Fields', een serie handgeweven tapijten van ontwerpers als Paolo Giordano, Richard Hutten en Emmanuel Babled.

In de zogenoemde 'Project Spaces' biedt Object Rotterdam jong talent de kans om zich te presenteren op de beurs.

In deze Project Spaces zijn presentaties te zien van onder meer het Sandberg Instituut en Atelier Schelling & Borsboom. Het Sandberg Instituut presenteert 'Si Module', het eerste portable platform voor vrije vormgeving. Atelier Schelling & Borsboom presenteert onder meer het Dominokabinet van Onno Schelling.

Droog debat: 'Pioneering new markets with Droog'

Renny Ramakers, mede oprichter en directeur van Droog, gaat tijdens Object Rotterdam in debat met een drietal distributeurs uit Tokio, Dubai en Shanghai over hun ervaringen.

Hoe kijken ze naar design uit Nederland en Europa, en naar Droog in het bijzonder? Wat vinden ze van de recente opkomst van artdesign en limited editions? Wie zijn hun klanten? Hoe denken ze dat de markt zich de komende jaren zal ontwikkelen?

'Gejaagd door de wind'

Op Object Rotterdam presenteert het Zuiderzeemuseum een speciale preview van hun tentoonstelling 'Gejaagd door de wind'. Meer dan vijftig Nederlandse designers, stylisten en modefotografen geven een beeld van de ideeënrijkdom van de Nederlandse modewereld.

Openingstijden Object Rotterdam

Object Rotterdam vindt plaats in LP II, Las Palmas, Wilhelminakade 326, 3072 AR Rotterdam. De beurs is geopend op woensdag 4 februari van 14:00 - 22:00 uur, donderdag 5 en vrijdag 6 februari van 13:00 - 18:00 uur en zaterdag 7 en zondag 8 februari van 11:00 - 19:00 uur. www.objectrotterdam.com





http://www.objectrotterdam.com