Ingezonden persbericht



---



Persbericht
Rotterdam, 22 januari 2009

Object Rotterdam presenteert actueel design op spannende locatie

ROTTERDAM - Van 4 tot en met 8 februari is de tentoonstellingshal LP II hét podium voor actueel autonoom design. De tweede editie van de kunstbeurs Object Rotterdam laat het snijvlak tussen kunst en design zien, met bijdragen van onder andere Droog Design, Koninklijke Tichelaar, I + I (Milaan), Zuiderzeemuseum, Vivid Gallery, Rob Koudijs en Køppe. Gelijktijdig vindt in de Cruise Terminal Rotterdam de tiende editie van Art Rotterdam plaats, de jaarlijkse beurs voor autonome kunst.

Object Rotterdam is uniek in Nederland. Het is de enige beurs waar de nieuwste ontwikkelingen te zien zijn van unieke, of in kleine oplage geproduceerde objecten van internationale ontwerpers. De karakteristieke, industriële ruimte in 'cultureel pakhuis Las Palmas is bovendien een prikkelende omgeving om deze objecten te presenteren.

Jong talent presenteert zich in de Project Spaces. Er zijn presentaties te zien van onder meer het Sandberg Instituut en Atelier Schelling & Borsboom. Het Sandberg Instituut presenteert 'Si Module', het eerste portable platform voor vrije vormgeving. Atelier Schelling & Borsboom presenteert onder meer het Dominokabinet van Onno Schelling.

Pionieren op nieuwe markten
Premsela en Object Rotterdam organiseren op 3 februari een debat met distributeurs uit Tokio, Dubai, Athene en Shanghai. Hoe kijken ze naar design uit Nederland en Europa, en naar Droog in het bijzonder? Wat vinden ze van de recente opkomst van artdesign en limited editions? Wie zijn hun klanten? Hoe denken ze dat de markt zich de komende jaren zal ontwikkelen? (14.30 - 16.00 uur, Maritiem Simulatie Centrum)

Gejaagd door de wind
Op 3 februari, van 14.00 tot 14.30 uur, organiseert het Zuiderzeemuseum een speciale perspreview van hun tentoonstelling 'Gejaagd door de wind'. Meer dan vijftig Nederlandse designers, stylisten en modefotografen geven een beeld van de ideeënrijkdom van de Nederlandse modewereld.



Ingezonden persbericht