Gemeente Geertruidenberg


Het is goed wonen in Geertruidenberg

Op woensdagmiddag 4 februari werd door gedeputeerde P. Rüpp de eerste sloophandeling verricht voor bouwproject "De Werff" in Rivierzicht-Noord in Raamsdonksveer.

Met een kraan sloopte de gedeputeerde een deel van het dak van het oude Astogebouw. "Een jongensdroom die uitgekomen is", zegt hij zelf over deze sloopactie.

In zijn toespraak benadrukt Rüpp het lef, de moed en het vertrouwen van gemeente en ontwikkelaars om in deze financieel moeilijkere tijden het nieuwbouwproject voort te zetten. In Geertruidenberg verloopt de verkoop tot op heden goed. Er is al een aantal penthousen en appartementen verkocht. "Blijkbaar is het goed wonen in de gemeente Geertruidenberg" . Rüpp geeft aan dat kwaliteit in de toekomst steeds belangrijker wordt. Duurzaamheid loont. "Brabant groeit nog steeds, maar langzamer. Hierop moet de woningbouw zich aanpassen".

Wethouder van Onzenoord uitte zijn trots. Na een lang voortraject, waarin voor de bedrijven die op de bouwlocatie waren gevestigd een oplossing moest worden gevonden is het nu zo ver. De oude bedrijfsgebouwen worden gesloopt, waarna de bouw van de Werff kan starten. Trots is hij ook op de invulling van het proefproject Bouwen binnen strakke contouren "Er is geen meter groen in beslag genomen". Van Onzenoord spreekt de hoop uit dat alle appartementen snel verkocht worden en dat de bouwtijd voorspoedig zal zijn. Er is al veel belangstelling voor de woningen.

De appartementen komen op de plek waar voorheen de bedrijven Asto en Tigchelaar gevestigd waren. Het bouwproject omvat drie mooie gebouwen met in totaal 51 karaktervolle appartementen. Asto is inmiddels verhuisd naar de Pontonnier in Raamsdonksveer. De bouw zal naar verwachting in mei van dit jaar van start gaan.

Voor de kade van de bouwlocatie ligt het schip "De Zilvermeeuw". Hierop staan informatieborden over de diverse type woningen. Het schip blijft nog liggen. Op 7 februari is er een verkoopmanifestatie van 11.00-13.00 uur.