Onderzoek: Valentijnsdag vooral populair onder vrouwen


EINDHOVEN, 20090204 -- Uit een onderzoek, uitgevoerd door Valentijnstips.com (www.valentijnstips.com/valentijnsdag-onderzoek/)), blijkt dat Valentijnsdag vooral populair is onder vrouwelijke Nederlanders. Ook vinden veel vrouwen (ruim 42%) bijna net zo belangrijk als de eigen verjaardag of huwelijksdag. Mannen zien daarentegen vaak op tegen de feestdag, waarbij vooral het kopen van het verkeerde cadeau (61%) of het in zijn geheel vergeten van de dag zelf (38%) gevreesd wordt.

Vrouwen dol op Valentijnsdag

Ruim 75% van de ondervraagde vrouwen vind Valentijnsdag een positieve dag. Bijna 12 procent kijkt daarentegen niet uit naar 14 februari, waarbij de commercie de belangrijkste reden is om Valentijnsdag te negeren. Opmerkelijk is dat, hoewel 61% van de vrouwen wel eens teleurgesteld is geweest in haar partner tijdens Valentijnsdag, ruim 85% tevreden is over de algemene inzet van de partner op 14 februari. Slechts 6% van de mannen krijgt het stempel `ruim onvoldoende Valentijnsinzet'.

Valentijn niet populair bij mannen

Bijna de helft van mannelijk Nederland ziet op tegen Valentijnsdag. Hiervoor zijn de verplichting, de commercie en de noodzakelijke voorbereiding de belangrijkste redenen. Iets meer dan 30% van de mannen vindt Valentijnsdag daarentegen een overwegend positieve dag. Een saillant detail is dat bijna 80 procent van de ondervraagde mannen aangeeft dat hij, als de partner aan zou geven Valentijnsdag graag af te willen schaffen, hier geen problemen mee zou hebben. Dit percentage is ruim twee keer zo hoog als bij de ondervraagde vrouwen.


Meer informatie over het onderzoek is te vinden op http://www.valentijnstips.com of op de resultatenpagina van het valentijnsdag onderzoek.