Gegevensuitwisseling mogelijk door koppeling software


Samenwerking tussen Genetics ICT Management en CKB-beheer

ROTTERDAM, 20090204 -- CKB-beheer (leverancier van Toetsprotocol CKB-online) en Genetics ICT Management (leverancier van registratiesystemen voor Bouw- en Woningtoezicht) gaan op productniveau samenwerken. De samenwerking houdt in dat beide partijen koppelingen aanbrengen in hun softwareproducten, waardoor uitwisseling van informatie in het traject van bouwvergunningaanvraag mogelijk wordt. De werking ervan wordt tijdens de Bouwbeurs (van 9 t/m 14 februari in Utrecht) voor het eerst gedemonstreerd. Veel plantoetsers bij gemeentelijk Bouw & Woningtoezicht werken met beide producten en kunnen zo eenvoudig over en weer gegevens importeren en exporteren.

De wens tot samenwerking is enige maanden geleden ontstaan omdat beide bedrijven (gedeeltelijk) in hetzelfde marktsegment werkzaam zijn. Beide producten worden door dezelfde groep klanten gebruikt en sluiten in de praktijk goed bij elkaar aan. De werking van de koppeling is te zien in de stand van BRIS bv (hal 10, stand C.040). De faciliteit is in mei 2009 beschikbaar voor klanten.
CKB-beheer en Genetics ICT Management verwachten met deze samenwerking extra service te kunnen bieden aan hun klanten.

CKB Beheer en Genetics ICT Management
CKB Beheer is een samenwerking van BRIS bv en DEMO Consulting bv. Zij is de ontwikkelaar van onder andere Toetsprotocol CKB-online, het programma waarmee gemeenten het beleid voor wat betreft het toetsen aan het Bouwbesluit vastleggen en waarmee ook de toets zelf eenduidig wordt vastgelegd (www.ckb-online.nl).
Genetics is een ontwikkelaar van software voor het registreren en beheren van gegevens en adviseert het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid bij het opzetten, toepassen en onderhouden van automatiseringsprojecten (www.genetics.nl).





bris bv