Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FedEx levert langer houdbare bloemen voor Valentijnsdag Onderzoek wijst uit dat sneller transport de kwaliteit van bloemen verhoogt

Amsterdam, 4 februari 2009 ­ Verse bloeemen blijven nog langer mooi als ze worden verstuurd via express vervoer in plaats van op de traditionele wijze. Dit blijkt uit een recent onderzoek dat een vooraanstaande universiteit in Florida voor FedEx heeft uitgevoerd. Het onderzoek 'The Impact of Floral Transport Techniques on Quality and Longevity of Fresh Cut Flowers' toont aan dat expresvervoer ervoor zorgt dat verse snijbloemen gemiddeld één tot zes dagen langer in de vaas staan. 'Nederland vervoert dagelijks 44 miljoen bloemen, waarvan 13 miljoen rozen. In de dagen voorafgaand aan Valentijnsdag stijgt dit aantal met zo'n 50 tot 60% per dag. Dit maakt de onderzoeksresultaten erg relevant voor de Nederlandse bloemenhandel, aangezien 85% van de Nederlandse bloemen worden geëxporteerd,' aldus Patrick Stienlet, managing director, Operations van FedEx Express, Benelux. Als bloemen de dag dat zij worden gesnoeid van Colombia naar de Verenigde Staten worden vervoerd met FedEx Express International Priority(TM)(levering de volgende dag) of FedEx Express International Priority DirectDistribution(TM)(levering binnen drie dagen) blijkt de kwaliteit van de bloemen beter te zijn dan wanneer zij op traditionele wijze worden getransporteerd. 'De piek in het transportvolume in de dagen voorafgaand aan Valentijnsdag wordt met name veroorzaakt door het grote volume aan bloemen dat wordt verzonden,' zegt Stienlet. 'Onze oplossingen voor het transport van bloemen zijn ontwikkeld om onze klanten de mogelijkheid te bieden de beste kwaliteit en meest verse bloemen te leveren. Valentijnsdag is voor bloemtelers die naar de Verenigde Staten exporteren de belangrijkste feestdag, direct gevolgd door moederdag.' FedEx biedt speciale transportoplossingen in Nederland. Deze oplossingen bieden klanten een kostenefficiënte maatservice die tegemoet komt aan de speciale exporteisen die gelden voor hun specifieke vracht en bederfelijke goederen. Deze oplossingen combineren de voordelen van geconsolideerde douaneafhandeling met het Amerikaanse lucht- en grondnetwerk van FedEx Express, waardoor exporteurs via één betrouwbare vervoerder toegang krijgen tot maatwerk levering van deur-tot-deur, luchthaven-tot-deur of deur-tot-luchthaven. Men kan kiezen uit FedEx International Priority(levering de volgende werkdag deur-tot-deur) of FedEx International Priority DirectDistribution (levertijd van 1 tot 2 werkdagen).


- verder -

Over het onderzoek
Het onderzoek, dat een jaar in beslag heeft genomen - van januari 2007 tot januari 2008 - bestond uit twaalf maandelijkse testen waarin het effect werd gemeten van drie verschillende transportmethoden van vooraf vastgestelde bloemvarianten uit Colombia. De drie transportmethoden waren:
* FedEx International Priority, een service met aflevering de volgende dag van Bogota, Colombia naar de Verenigde Staten (Gainesville, Florida)
* FedEx International Priority DirectDistribution, een service met aflevering binnen drie dagen van Bogota, Colombia naar de Verenigde Staten (Gainesville, Florida)
* Traditioneel transport (met een gemiddelde transittijd van vier tot vijf dagen), waarin de bloemen van Bogota, Colombia naar Miami worden gevlogen en vervolgens gekoeld per vrachtwagen naar Gainesville, Florida worden vervoerd. Het onderzoek toont de volgende resultaten van de FedEx transportdiensten voor bloemen aan:
* FedEx International Priority Service verhoogde de houdbaarheid van rozen en de alstroemeria gemiddeld met twee dagen.
* FedEx International Priority Direct Distribution Service verhoogde de houdbaarheid van alle roos- en alstroemeriavarianten met gemiddeld 1,8 dagen (met uitzondering van de Vendela roos)
* FedEx dienstverlening presteerde beter dan traditionele transportmethoden en verlengde de houdbaarheid van alle anjer- en gerberavarianten met gemiddeld 1 dag (met uitzondering van de Lorka gerbera)
* FedEx transportoplossingen verlengden de houdbaarheid van één gerberavariant met zes dagen

Over FedEx Express
FedEx Express is 's werelds grootste expresbedrijf dat met een snelle en betrouwbare service pakketten aflevert in meer dan 220 landen. Dankzij het wereldwijde FedEx netwerk, zowel door de lucht als over de grond, kunnen spoedzendingen op een vaste datum en tijd worden afgeleverd met geld-terug-garantie.

Over FedEx Corp.
FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $39 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd onder de meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 290.000 werknemers en onderaannemers om 'onvoorwaardelijk positief' gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de vragen en behoeften van de klanten en hun werkgebied. Ga voor meer informatie naar onze website news.fedex.com.

# # #



Ingezonden persbericht