Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onderzoek Heras naar effectiviteit bouwplaatsbeveiliging

80% respondenten ervaart minder tot géén criminaliteit

De bouwplaats compleet beveiligen lijkt een kostenpost. Heras onderzocht de effectiviteit van haar totaaloplossing voor bouwplaatsbeveiliging.

80% van de ondervraagde klanten gaf aan minder tot géén last meer te hebben van diefstal of vandalisme met een compleet beveiligde bouwplaats. Bij 82% daarvan was er zelfs helemaal geen sprake meer van enige vorm van criminaliteit.

Het totaalconcept voor mechanische en elektronische beveiliging van de bouwplaats werd in 2007 door Heras geïntroduceerd. In twee jaar werden bijna 250 projecten bij 84 opdrachtgevers afgerond. De 134 ondervraagde gebruikers waren goed voor een respons van 25,3%.

Andere opvallende zaken uit het onderzoek:
o 80% van de respondenten ziet bouwplaatsbeveiliging als een investering. o 65% is van mening dat de investering in bouwplaatsbeveiliging ten goede komt aan de winstgevendheid. o 97% van de respondenten beveelt totale bouwplaatsbeveiliging aan collega's aan. o Elektronische beveiligingssystemen van Heras krijgen een 7,4 voor effectiviteit en een 7,6 voor gebruiksgemak.

Diefstal materieel grootste kostenpost
De grootste kostenpost bij criminaliteit zit in diefstal van materieel (37%), gevolgd door verstoring van het bouwproces/faalkosten (31%). Aan de respondenten werd ook gevraagd naar de meest kwetsbare gebieden/objecten van de bouwplaats. Het bouwwerk, de materiaalopslag en het ketenpark ontvingen samen 88% van de stemmen.

Zekerheid voor het bouwproces
Raymond Smeets, International Sales Manager Heras: "De bouwbranche is concurrerend. Beheersing van kosten in het proces bepalen mede het rendement. Het weer en files hebben we niet in de hand. Het reduceren van schade door diefstal en vandalisme - en daardoor procesvertraging - wel. Dit onderzoek sterkt ons in de gedachte dat beveiliging van de totale bouwplaats concreet bijdraagt aan zekerheid voor het bouwproces."

Over Heras
Heras beveiligt bouwplaats én omgeving met een specialistische blik. Een integrale oplossing voor a) beveiliging van de totale bouwplaats, b) extra aandacht voor de meest kwetsbare onderdelen en c) de directe omgeving biedt de bouwer een betere procesbeheersing. Inzet van beveiligingsoplossingen is het resultaat van een 5 stappenplan dat met de opdrachtgever wordt opgesteld. Heras biedt deskundig advies, de juiste combinatie van elektronische en mechanische maatregelen, het Heras-beveiligingscertificaat, 24/7 service en is VCA-gecertificeerd.

Heras is aanwezig op de BouwBeurs 2009. Hal 8, stand C058. Voor gratis entreebewijzen: www.heras.com

Oirschot, 4 februari 2009