Ingezonden persbericht


Persbericht

Alcatel-Lucent maakt resultaten vierde kwartaal 2008 en fiscaal 2008 bekend

Rijswijk, Hilversum, 4 februari 2009 - Alcatel-Lucent heeft het vierde kwartaal van 2008 afgesloten met een omzet van 4,954 miljard euro. Dat is binnen de verwachtingen van het bedrijf. De brutowinst bedroeg 1,648 miljard euro. Dat is 33,3 procent van de omzet. De operationele winst kwam uit op 297 miljoen euro, oftewel 6 procent van de omzet. Door een substantiële waardevermindering nam Alcatel Lucent een last van 3,910 miljard euro. Het nettoverlies in het vierde kwartaal kwam uit op 3,892 miljard euro (1,72 euro per aandeel).

Over geheel 2008 boekte Alcatel-Lucent een omzet van 16,984 miljard euro. Dat is 4,5 procent minder dan het jaar ervoor. De brutowinst kwam uit op 5,8 miljard euro en de operationele winst op 466 miljoen euro. Over geheel 2008 rapporteerde Alcatel Lucent een nettoverlies van 5,215 miljard euro.

"In het vierde kwartaal hebben we gedaan wat we zeiden te gaan doen. Ik ben aangemoedigd door onze operationele prestaties in termen van het bereiken van onze top line-, operationele marge- en cashflow-doelen. De last als gevolg van waardevermindering, die onze bottom line sterk beïnvloedde, was nodig door de sterke verslechtering van de wereldwijde economische vooruitzichten in het vierde kwartaal en onze beslissing om op een meer gericht portfolio over te stappen. Met een verbeterde balans, adequate financiering, een nieuwe strategie en een duidelijke route naar winstgevendheid, committeren we ons aan onze plannen om betere oplossingen en diensten aan klanten en betere resultaten aan onze aandeelhouders te leveren", zegt Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent.

######

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht