Ingezonden persbericht

Persbericht

NO blues wint de Mixed Publieksprijs

Duizenden bezoekers van de website van wereldmuziekmagazine Mixed kozen NO blues als beste wereldmuziekband uit tien Nederlandse en Belgische genomineerden. De prijs wordt uitgereikt tijdens het festival Amsterdam World, op zaterdag 14 februari in het Bimhuis. NO blues verzorgt hier een speciaal optreden, dat live uitgezonden wordt door NPS radio.

Talent, originaliteit en kwaliteit waren de criteria die wereldmuziekmagazine Mixed en Amsterdam World hanteerden om de tien kanshebbers te selecteren. Het publiek had de grootste waardering voor de 'Arabicana' van NO blues, een fijnzinnige mix van Amerikaanse roots, traditionele Arabische muziek en blues. Kerntrio van de groep zijn Haytham Safia, bespeler van de U'd (Arabische luit), gitarist Ad van Meurs en contrabassist Anne-Maarten van Heuvelen. De band bestaat verder uit Osama Maleegi op percussie, Ankie Keultjes (zang) en is ontstaan als project van productiehuis ON.

Recentelijk bracht NO blues het derde album 'Lumen' uit en werd direct verkozen tot CD van de week op Radio 1 en Radio 6. Op het album speelt oa. de Belgische accordeoniste Sophie Cavez als gastmuzikant mee. Tijdens de uitreiking van de Mixed publieksprijs zal zij als speciale gast aanwezig zijn.

De andere genomineerden voor de Mixed Publieksprijs waren: A Fula's Call (NL), Farida (NL), Malick Pathé Sow (B), Namgyal Lhamo (NL), Nils Fischer & Timbazo (NL), Olla Vogala (B), Quentin Dujardin (B), Tri A Tolia (B) en Va Fan Fahre (B).

Naast de lezers van MIXED is ook de pers enthousiast over het nieuwe album 'Lumen' van NO blues:

Platomania: "Lumen is wereldmuziek op wereldniveau"

Oor: "Daarin sluiten westerse folkblues en traditionele Arabische klanken een magisch verbond"

Parool: "(...) prachtig en o zo sympathieke album"

BN de stem: "Nergens te puristisch, soms lekker swingend, triest en ingetogen, relaxed en warm, maar altijd anders dan anders. Unieke combinatie!"

Leidsch Dagblad: "Op hun vorige cd wisselden genres elkaar nog af, hier worden ze één"

Alt.Country: "Wederom een schot in de roos"

Tourlijst:
07-02Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
14-02Bimhuis, Amsterdam World festival
14-02Witte Theater, IJmuiden
21-03Tamboer, Hoogeveen
11-04De X, Leiden
12-04Ollin Kan festival (3x), Mexico
24-04 De Woeker, Oudenaarde, Belgie
17-05't Witven, Veldhoven
20-05Sunsation festival, Lelystad
22-05 Cultura, Ede

Einde persbericht