Ingezonden persbericht

LaCinema Black MAX: eerste HD draadloos Home Media Center voor verbinding pc met HD-tv

· Gebruiksvriendelijk draadloos HD-mediacenter

· Speelt HD-films, foto's en muziek af op HD-tv

· Toegang tot digitale content op thuisnetwerk

· Gebruikers bepalen zelf hun tv-ervaring: opnemen en pauzeren live tv

· Ontworpen door vooraanstaand designer Neil Poulton

Parijs, 4 februari 2009 - LaCie introduceert de meest veelzijdige multimedia harde schijf in de LaCinema-productserie: de LaCinema Black MAX. Dit draadloze mediacenter is ontworpen door topdesigner Neil Poulton. Naast veelzijdige audio-, foto- en video-features biedt de harde schijf de nieuwste technologische hoogstandjes op het vlak van digitale video-opname en thuisnetwerktechnologie. De LaCinema Black MAX is speciaal ontwikkeld om digitale content op te slaan en af te spelen via een thuisbioscoopsysteem.

Met zijn draadloze verbinding staat de LaCinema Black MAX garant voor eenvoudig en probleemloos netwerkgebruik. Gebruikers kunnen media streamen vanaf een mediaserver die draait op een pc of Network Attached Storage (NAS). Het is eveneens mogelijk bestanden supersnel te verplaatsen van de server naar de LaCinema Black MAX, terwijl de harde schijf verbonden blijft met de HD-televisie. Via USB-poorten kunnen gebruikers de capaciteit van de schijf uitbreiden of apparaten, zoals digitale camera's, direct aansluiten om foto's te bekijken en te downloaden.

De LaCinema Black MAX maakt het mogelijk om HD-tv's op meerdere manieren te gebruiken. Zo kunnen gebruikers films met 1080p-resolutie en HD JPEG-foto's decoderen en 1080i-films omzetten naar video's met standaardresolutie. Ook de High-Definition Digital Video Recorder-technologie van de LaCinema Black MAX opent een wereld van mogelijkheden. Een voorbeeld van een nieuwe optie is de 'permanent time-shifting'-functie. Hiermee kunnen gebruikers programma's opnemen, afspelen en terugspoelen wanneer ze maar willen, en opnames inplannen die ze later kunnen bekijken op hun tv of een mobiel apparaat.

"De huidige hoeveelheid digitale content en de toegankelijkheid ervan vragen om een multimedia-apparaat waarmee consumenten content altijd en overal kunnen opslaan en afspelen", zegt Patrick Salin, Multimedia Business Unit Manager bij LaCie. "De LaCinema Black MAX biedt gebruikers veel uiteenlopende mogelijkheden in één apparaat. Zo hebben ze toegang tot media via hun thuisnetwerk, kunnen ze onder meer luisteren naar muziek, foto's sorteren en tv-programma's opnemen. Kortom: met de LaCinema Black MAX halen ze het maximale uit hun mediacollectie."

De LaCinema Black MAX heeft een maximale capaciteit van 500 GB* en ondersteunt een breed scala van bestandformateringsopties. De harde schijf met 500 GB opslagcapaciteit biedt ruimte aan 710 films, 165.000 muzieknummers, 500.000 foto's of 250 uur opnames**.

Beschikbaarheid

De LaCinema Black MAX is vanaf nu verkrijgbaar via de LaCie Store Online, via LaCie Resellers+ en de LaCie Corner voor een consumentenadviesprijs vanaf 449,90 euro inclusief btw. Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton

Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie & Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #