Ingezonden persbericht


Persbericht

Functioneel beheer community FunBee slaat direct aan bij doelgroep

FunBee, de online en besloten community voor Informatie Managers en Functioneel Beheerders (www.funbee.nl), slaat direct al aan in de eerste week van haar bestaan. "Met bijna 600 leden uit allerlei organisaties vult dit duidelijk een behoefte" aldus mede-initiatiefnemer Jeroen Eijskoot, hoofd functioneel beheer vts Politie Nederland. De aandacht voor de inrichting voor de vraagkant van IT is een van de snelstgroeiende aandachtsgebieden van grotere organisaties. Waar de IT beheer kant nu redelijk onder de knie is, streven organisaties naar meer professionaliteit op dit vlak. Er was nog geen plek voor deze doelgroep.

FunBee is in het leven geroepen om Functioneel Beheerders en Informatie Managers met elkaar in contact te brengen op een professionele maar ook informele manier. De bedoeling is mensen bijeen te brengen rondom een focusgebied. FunBee is weliswaar gelanceerd tijdens de Landelijke Praktijkdag Functioneel beheer (op 22 januari j.l. en ook een initiatief van Politie Nederland), maar is nadrukkelijk bedoeld voor een brede doelgroep. Alle relevante belanggroepen zullen bij FunBee een rol kunnen krijgen. Professioneel netwerken gebeurt in toenemende mate ook online. 1 miljoen Nederlanders zitten bijvoorbeeld al op LinkedIn een soort gouden gids met profielen van professionals. Alleen er is geen gemene deler te vinden op dit soort bestaande netwerk. De beperkte functionaliteit die ze verder hebben is te weinig om professionals kennis te laten delen.

FunBee heeft dus twee doelen: Netwerken tussen Informatie en FB professionals en kennisdelen (informatie, nieuws, wiki's, blogs, events, etc.). Eijskoot: "Omdat een community een platform bied wat dagelijks toegankelijk is en waarbij een informele manier van kennisoverdracht bijdraagt aan het verder professionaliseren van Functioneel Beheer en Informatie Management. Dus, Waar de Landelijke Praktijkdag eens per jaar een platform biedt, Het Functioneel Beheer Magazine dat vier keer per jaar doet, bied de community dit dagelijks".

Functioneel Beheer is een relatief jong vakgebied. Veel organisaties hebben pas sinds een paar jaar een afdeling hiervoor. Kennisontwikkeling en kennisuitwisseling zijn van groot belang voor verdere profesionalisering. De meeste organisaties werken met BiSL (Business Information Service Library) dat als public domain raamwerk onder beheer is bij de ASL BiSL Foundation (www.aslbislfoundation.org).