Ingezonden persbericht


Symposium "Grip op de toekomst" 4 februari 2009

Geachte redactie,
Graag nodigen wij u uit voor het symposium ter gelegenheid van de presentatie van de Federatie toekomststudie "Grip op de toekomst". Vooruitblikken was altijd al lastig, maar is dat zeker in de huidige turbulente economie. Wij hebben sprekers van naam en faam weten vast te leggen die op boeiende wijze ingaan op thema's die naar voren zijn gekomen in de toekomststudie. Ter afsluiting waagt spreker Charles Groenhuizen zich vanuit de huidige onzekere tijd aan een vooruitblik naar onze financieel economische toekomst. De speciale Federatiedag wordt afgesloten met een netwerk lunch waar u alle gelegenheid heeft om met Federatieleden, de pers en relaties na te praten. Wij hopen van harte u welkom te mogen heten.

Datum: 4 februari 2009 Zaal open 9.00 uur, aanvang 10.00 uur, sluiting 13.45 uur (inclusief lunch)

Locatie: NBC te Nieuwegein

Symposium "Grip op de toekomst" 4 februari 2009 te Nieuwegein

Programma

09.00 uur Ontvangst met koffie

10.00 uur Welkom door dagvoorzitter Jeen Akkerman

10.05 uur Professor Aalt Dijkhuizen, De toekomst van de land- en tuinbouw in Nederland, alle kaarten op markt en innovatie De heer Dijkhuizen is voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit. De rol van Wageningen UR in onze innoverende industrie. Hoe kan de kennis over en weer optimaal gebundeld (blijven) worden om alle uitdagingen het hoofd te bieden.

10.35 uur Aanbieding 1e exemplaar Rapport "Grip op de Toekomst" Presentatie hoofdlijnen rapport

11.00 uur Parallelsessie professor Nic Douben, Open innovatie MKB bedrijven Open innovatie in MKB bedrijven vraagt om nieuwe samenwerkingsvormen. De heer Douben is het brein achter het nieuwe concept van de productontwikkelings coöperatie waarin vijf MKB bedrijven het samen innoveren en bijbehorende patenten hebben ondergebracht.

Parallesessie Arnold Koopmans, Toekomst Monti regelgeving De heer Koopmans is specialist Europese Montiregelgeving (verticale overeenkomsten fabrikant-importeur-dealer). Hij gaat in op de evaluatie van de huidige Europese regelgeving en geeft zijn inschatting van de wijzigingen die ons te wachten staan en wat die inhouden voor onze branche.

12.00 uur Charles Groenhuizen
De kredietcrisis heeft een geweldige golfbeweging veroorzaakt en raakt ons allemaal. De VS leven op te grote voet en slepen andere landen mee. Is de rol van de dollar als sleutelvaluta uitgespeeld? Hoe krachtig is het Nederlandse bedrijfsleven? Hoe kunnen Nederlandse ondernemers het beste inspelen op de financieel economische ontwikkelingen in de Europese en wereldeconomie?

12.45 uur Lunch

13.45 uur Einde symposium "Grip op de toekomst"