Ingezonden persbericht


Kamer verdient brevet van onvermogen

Leden van DWARS en de Jonge Socialisten delen vanmiddag brevetten van onvermogen uit aan Tweede Kamerleden. Het lijkt erop dat de Kamer wil instemmen met een onderzoek naar Irak door een politieke commissie.

"De democratisch gekozen Tweede Kamer behoort de regering te controleren. Het neerleggen van de democratische controle in een politieke commissie is een regelrechte aanval op de redelijkheid en de democratie", aldus Jesse Klaver, voorzitter van DWARS, GroenLinkse jongeren.

"Een commissie is niet de geëigende weg voor waarheidsvinding", aldus Sven Stevenson van de Jonge Socialisten in de PvdA. " De samenstelling van de commissie is discutabel en de presentatie van de bevindingen van de commissie straks meer vragen oproept dan dat er antwoorden gegeven zullen worden".

De jongerenorganisaties van GroenLinks en de PvdA krijgen sterk het gevoel dat Balkenende de hete aardappel voor zich uitschuift. Over 9 maanden hoopt hij dat de politieke angel uit het debat is. De premier moet nu zijn politieke moed tonen en volledige openheid geven aan het parlement. Het coalitieakkoord is nu opengebroken. Linksom of rechtsom, het onderzoek zal er komen. Aldus de jongerenorganisaties van GroenLinks en de PvdA.


---