Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AVRO RADIO 1: De Praktijk

Letselschade-advocaat krijgt 170 meldingen over handelen neuroloog Jansen Steur

De Twentse letselschade-advocaat Yme Drost heeft in drie jaar 170 meldingen gekregen van patiënten over mogelijk onjuist handelen van neuroloog Jansen Steur. Volgens de letselschade-advocaat moeten veel meldingen nog worden bekeken maar zijn er in elk geval 80 civiele claims uit voortgekomen. Zes oud-patienten doen aangifte bij justitie. De neuroloog werkte tot 2004 in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. De meldingen hebben betrekking op zijn werkzaamheden daar.

De Twentse neuroloog is omstreden omdat hij meerdere malen verkeerde diagnoses zou hebben gesteld en verkeerde medicatie verstrekte. Hoewel het ziekenhuis, de inspectie en het Openbaar Ministerie op de hoogte waren van het slechte functioneren van de neuroloog volgde er noch een strafzaak noch een zaak voor het Medisch Tuchtcollege. Jansen Steur ging in Duitsland opnieuw als arts aan de slag. Inmiddels is hij ook daar ontslagen.

Letselschade-advocaat Drost vermoedt overigens dat het ziekenhuis zijn kantoor onvolledige patiëntendossiers heeft verschaft. Drost heeft hierover een klacht ingediend bij de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.