Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MOEDERGIRAF PWALA BEVALT VAN DOCHTER IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Jong Theluji vernoemd naar sneeuw in Afrikaanse wildlife park

Hilvarenbeek, donderdag 5 februari 2009 - Safaripark Beekse Bergen heeft er een Rothschild giraf bij. Vanmorgen is giraf Pwala bevallen van een dochter. Het jong draagt de naam Theluji, wat in het Swahili staat voor sneeuw. De naam is niet toevallig: het Afrikaanse wildlife park is vandaag voorzien van een dun laagje sneeuw.

Pwala beviel in het bijzijn van maar liefst twaalf andere giraffen - Annelies, Astrid, Tevedre, Twiga, Amber, Carmen, Thijs, Hadya, Dahnee, Tiara, Yonina en Margriette - van dochter Theluji. Vader Waldo was niet bij de bevalling aanwezig. Moeder en dochter maken het goed. Kort na het middaguur heeft het jong al voor het eerst bij de moeder gedronken. Op dit moment zijn er nog drie andere giraffen drachtig. Safaripark Beekse Bergen organiseert daarom in de voorjaarvakantie (21 februari tot en met 1 maart) de Girafweek. Tijdens deze themaweek organiseert het Hilvarenbeekse park verschillende activiteiten waardoor kinderen meer te weten komen over deze diersoort.

Hechte band

Bij giraffen is er vanaf de geboorte een hechte band tussen moeder en jong. Gedurende de eerste dagen na haar geboorte blijft een jong veelal binnen tien meter afstand van de moedergiraf. In de vrije natuur wordt het aantal van de Rothschild giraf geschat op vijfhonderd dieren. Diverse Europese dierenparken spannen zich in om deze soort van hun voortbestaan te verzekeren. Op dit moment leven er in Europese dierenparken circa 250 Rothschild giraffen die in een streng management programma worden gehouden.


---



Ingezonden persbericht