Moleskine-veiling voor het goede doel van start

Publish time:

05/02/2009 16:02

Rubric:

CULTURE

Company:

FIELD COMMUNICATION

IPTC:

social issue / charity-economy, business and finance / consumer goods-arts, culture and entertainment / culture (general)

Wie met Valentijn écht origineel uit de hoek wil komen kan maar beter afstemmen op eBay. Sinds gisteren worden de drie unieke Moleskine notebooks die bekende Brusselse artiesten eind 2008 onder handen namen geveild. De opbrengsten gaan naar vzw 'Het Huizeke'.

Weet u het nog? In november werden in boekenwinkel Filigranes in Brussel drie Moleskines voorgesteld die bijna vier maanden lang circuleerden tussen 24 Brusselse artiesten en kunstenaars. Van Johan Verminnen en Dirk De Prins over Herman Van Rompuy en Eduard Vermeulen tot Saskia De Coster en Kaat Tilley, stuk voor stuk vierden ze de komst van de Moleskine City Notebook Bruxelles. Iedereen deed dit op zijn eigen manier, wat resulteerde in drie notitieboekjes boordevol schetsen, tekeningen, recepten, gedichten en foto's. Een volledig overzicht van de deelnemers, hun creaties, en meer info over de actie vindt u nog steeds op www.trackthemoleskine.be

Ruled Notebook

Grijze eminenties en jong talent schreven samen een gelijnde Moleskine vol. Gedichten, poëzie, proza, korte essays, verhalen, - Kortom, deze Moleskine is een prachtig overzicht geworden van wat schrijvend Brussel de dag van vandaag te bieden heeft. Literaire medemensen Geert Van Istendael, Yves Petry en Saskia De Coster behoeven geen introductie. En ook dichters Herman Van Rompuy en Hendrik Carette zijn allerminst onbekenden. Met Laurence Vielle, Pietro Pizzuti, Virginie Thirion en Jean-Marie Piemme is ook de theatersector goed vertegenwoordigd.

Sketchbook

Ook de Sketchbook werd in een uniek kleedje gestoken door heel wat schoon volk. Ontwerpers Kaat Tilley en Edouard Vermeulen behoren al jaren tot de wereldtop binnen hun vakgebied. Tekenaars-cartoonisten Leo Timmers, Marc Daniëls en Judith Van Istendael zijn in het wereldje absolute toppers. Hun tekeningen zullen bij menig liefhebber een belletje doen rinkelen. Ook beeldende kunstenares Greet Billet en architect Christophe Washer leverden hun artistieke bijdrage.

City Notebook

De nieuwe City Notebook Bruxelles op zijn beurt, vertoefde een tijdje in de handen van vooraanstaande Brusselaars uit de culturele sector. Filmmaker Julien Vrebos, fotograaf Johan Jacobs en muzikant Johan Verminnen, stuk voor stuk echte 'ketjes', gaven op geheel eigen wijze hun visie op onze hoofdstad weer.

Burgemeester Freddy Thielemans,

Brusselkenner Freddi Smekens, Paul Dujardin van BOZAR en muzikant Jeroen Camerlynck geven ons een inkijk in 'hun' Brussel. Tot slot zorgden culinaire duizendpoot Dirk De Prins en Lionel Rigolet, kok van Comme Chez Soi, voor de Bourgondische toets.

Sinds gisteren biedt Brepols samen met UrbanCommunication deze drie unieke exemplaren te koop aan op de veilingsite eBay. De opbrengsten worden geschonken aan 'Het Huizeke', een vzw in de Brusselse Marollen.

De massale bereidwilligheid van de bekende Brusselaars is overigens geheel te danken aan het feit dat 'Het Huizeke' beter wordt van hun deelname. De vrijwilligersorganisatie deed bij velen een belletje rinkelen en was een extra stimulans om hun schouders onder de actie te zetten.

Over Brepols

Brepols is gegroeid uit de gekende Brepols groep. Met meer dan 200 jaar ervaring stellen 220 Brepols specialisten hun technische expertise elke dag opnieuw ten dienste van ondernemingen waar ook ter wereld. Brepols, volop in internationale expansie, is vandaag Europees marktleider. Het bedrijf is actief in de creatie, commercialisatie en productie van agenda's, albums en stationery, verzorgen boekbindactiviteiten op maat en beheren en commercialiseren de gebouwen en terreinen.

Over vzw Vrienden Van Het Huizeke

Vrienden van het Huizeke vzw is een transit-onthaaltehuis dat zich richt tot alleenstaande thuisloze mannen die nog voldoende dynamisch zijn om onmiddellijk aan hun situatie te werken. De bewoners verblijven in afzonderlijke kamers en worden gemotiveerd, geactiveerd en gestimuleerd om actief aan hun situatie te werken.

De intensieve individuele begeleiding biedt een antwoord op een brede waaier van hulpvragen: huisvesting en thuisloosheid, inkomen, arbeid, sociale contacten, rechten, relatieproblemen, psychische problemen, -.

Naast de individuele begeleiding zijn er ook groepsmomenten (maandelijkse bewonersvergaderingen).

Over UrbanCommunication

UrbanCommunication is een jong Brussels communicatiebureau voor de IT-, multimedia- en lifestylesector. Het brengt nieuwe diensten, producten en merken onder de aandacht van pers en doelpubliek. Het Urban-team is gespecialiseerd in het genereren van free publicity in diverse media. Bovendien ontwikkelde het een aantal tools om producten, diensten en merken te hypen.

Related Links:

http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270339810013&_trksid=p390

http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MESELX:IT&item

http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MESELX:IT&item

Contact Persons:

Elke Van Rompuy

Email : elke.van.rompuy@field.be

- Phone : 02 478 78 38

- Fax :

Company Website:

http://www.urbancommunication.be