Perspectief op de Justitiële Jeugdinrichtingen

02/02/2009 12:05

Rentray

Donderdag 5 februari vindt het symposium 'Perspectief op de Justitiële Jeugdinrichtingen (JJI)' plaats. De Staatssecretaris van Justitie, mevrouw Nebahat Albayrak, zal hieraan een bijdrage leveren. De afgelopen vijf jaar heeft de sector veel ontwikkelingen doorgemaakt. De balans hiervan wordt tijdens het symposium opgemaakt.

De Justitiële Jeugdinrichtingen hebben de afgelopen vijf jaar turbulente ontwikkelingen doorgemaakt. Waar de gezamenlijke JJI's vijf jaar geleden startten met bezuinigingen, een toenemende vraag en een vergroting van de groepsgrootte, zitten de JJI's nu in een heel andere periode. In de tussentijd werd besloten tot de scheiding 'straf-civiel', werd de erkenningscommissie voor gedragskundige interventies ingesteld en werd na kritische inspectierapporten uiteindelijk besloten tot een deltaplan voor de JJI's. Hiermee is een verbetering van het behandelaanbod ingezet. Rentray locatie Lelystad bestaat vijf jaar. Een mooi moment om de balans op te maken en te kijken waar de sector nu staat.

Staatssecretaris Albayrak van Justitie spreekt als initiator van het deltaplan het symposium toe. Daarnaast worden in twee centrale lezingen ingegaan op de inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkeling rondom de JJI's. Vervolgens worden workshops gehouden van zes evidence based behandelmethoden, zoals het buitenprogramma Work-Wise en gezinstherapie FFT.





http://www.perspectiefopdejji.nl