Gemeente Almere

Informatieavond plannen vernieuwing Van Eesterenplein

05-02-2009 | Start: 19:00 | Eind: 22:00 | Locatie: Mediatheek van het Oostvaarderscollege aan de A. Boekenweg 3 in Almere Buiten

Komend najaar start de gemeente Almere met de renovatie van het Van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt te Almere Buiten. Donderdag 5 februari kunnen buurtbewoners tijdens een informatiebijeenkomst het voorlopige ontwerp bekijken en hun mening geven.

Het Van Eesterenplein is nu nog een onoverzichtelijk plein met daarop een doorgaande weg. In het najaar hopen Woningcorporatie Ymere en de gemeente te starten met de metamorfose. Het plein moet het nieuwe kloppende hart van de Bouwmeesterbuurt worden met een rijke schakering aan voorzieningen voor de buurt en omgeving, waar iedereen graag winkelt en verblijft.

Tijdens deze informatieavond krijgen de bewoners van de Bouwmeesterbuurt een beeld van de renovatie van de bestaande bebouwing en presenteren Ymere en de gemeente de plannen voor de nieuwbouw en inrichting van het plein. De bewoners van de Bouwmeesterbuurt zijn uitgenodigd te reageren op de plannen; voldoen de plannen aan de wensen van de bewoners om van het Van Eesterenplein een bloeiend hart van de buurt te maken? Waar zitten volgens hen knelpunten of wat zijn verbeterpunten voor het plan?

Versterken aantrekkingskracht Bouwmeesterbuurt
Voor de vernieuwing van de Bouwmeesterbuurt werken vele maatschappelijke partijen samen. De gemeente Almere en Ymere zetten hier samen de toon voor het versterken van de aantrekkingskracht van de Bouwmeesterbuurt. Niet alleen maatschappelijke partijen werken samen, ook bewoners en ondernemers uit de buurt denken en doen mee.

De informatiebijeenkomst over het voorlopige ontwerp van het Van Eesterenplein wordt gehouden op donderdag 5 februari 2009, vanaf 19.00 uur. De locatie is de Mediatheek van het Oostvaarderscollege aan de A. Boekenweg 3 in Almere Buiten.