Stichting AAP vernoemt lampongaap naar nieuwe omroep 'Piep!'

04/02/2009 15:46

Stichting AAP

'Piep' is de nieuwe naam voor de vrouwelijke lampongaap die deze donderdag naar Stichting AAP in Almere verhuist. AAP heeft voor de nieuwe naam gekozen om haar steun aan omroep Piep! te betuigen. Indien het Piep! lukt om vóór 1 april 50.000 leden te werven, dan krijgt deze omroep zendtijd op radio en TV. Dat betekent eindelijk weer een platform bij de publieke omroep voor de verhalen van dieren als lampongaap Piep.

Lampongaap Piep wordt donderdag 5 februari uit Opglabbeek opgehaald door medewerkers van Stichting AAP en Karen Soeters van omroep Piep! AAP-directeur David van Gennep zal hen rond 12.00 uur verwelkomen bij AAP in Almere. Piep gaat vervolgens eerst zes weken in quarantaine. Waarschijnlijk krijgt zij daar al gezelschap van twee andere lampongapen, Taran en Jeanne. In het gezelschap van haar soortgenoten zal Piep eindelijk weer echt 'aap' kunnen zijn.

Piep werd in Polen als huisdier gehouden en heeft nooit soortgenoten leren kennen. Haar ex-eigenaars hebben haar in Calais afgestaan, toen bleek dat ze haar niet mee mochten nemen naar Ierland. Piep zou dan bij aankomst geëuthanaseerd worden of aan een laboratorium gegeven worden. Omdat bij AAP niet direct plek was, is ze tijdelijk opgevangen door het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek, een opvangpartner van AAP. Daar is ze kortgeleden samengevoegd met enkele meerkatten. De geschiedenis van lampongaap Piep is slechts één van de vele schrijnende verhalen waarvoor AAP graag meer aandacht in de media zou willen. Met een nieuwe omroep als Piep! wordt dit mogelijk.

Bijlage: foto van Piep nog in het NCH.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.aap.nl