FloraHolland


FloraHolland organiseert bezoek kopers bij startende lelie kwekers

FLORAHOLLAND (5 februari 2009) - Kwekerij Van Leeuwen Flowers en Kwekerij De Adelaar beide gevestigd in het Westland, zijn vorig jaar overgestapt van de chrysanten naar de lelieteelt. Voor deze overstap waren veel aanpassingen nodig op beide kwekerijen. Sinds het najaar van 2008 voeren beide kwekers lelies aan op de klokken van FloraHolland Naaldwijk en Rijnsburg. FloraHolland organiseerde een bezoek om de kopers kennis te laten maken met deze nieuwe lelie-aanvoerders. Voor de aanvoerders was het de gelegenheid om inzicht te krijgen in de afzetmogelijkheden van de lelies. Ook is gesproken over assortiment en de kwaliteit van de aangevoerde lelies.

Ook voor de kopers is het belangrijk om rond te kijken op de kwekerij. Gesproken is over kwaliteit, de manier van aanvoeren op water en in dozen, inkopen via Kopen Op Afstand (KOA) en de tribune, prognose voor de feestdagen, betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie en verpakkingen. .
Deze kennismaking draagt bij aan een goede samenwerking tussen aanvoerders en kopers. De basis voor samenwerking ligt in betrouwbaar aanvoerinformatie en een regelmatige aanvoer.

Op de klokken van FloraHolland worden jaarlijks 280 miljoen lelies aangevoerd. Tachtig procent van deze aanvoer wordt voornamelijk geëxporteerd naar Engeland, Duitsland, Frankrijk en Rusland. Het assortiment lelies bij FloraHolland omvat ruim vierhonderd cultivars.