Politie Groningen

Donderdag 5 februari 2009

Provincie Groningen, 05-02-2009

Groningen: politie zoekt getuigen zware mishandeling prostituee

Op donderdag 23 oktober 2008 tussen 00.00 uur en 00.30 uur werd een prostituee op de Nieuwstad beroofd en mishandeld door haar klant. Zij raakte daarbij ernstig gewond. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de dader van dit ernstige misdrijf. De bewuste man heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 20 jaar oud en vrij klein van lengte (tussen de 1.55 en 1.60 meter). Hij had zwart krullend haar, droeg een grijs jack en een grijze pet met mogelijk het opschrift NY.

Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag zijn enkele tips binnen gekomen. De tips leiden niet gelijk naar een dader. Daarom vraagt de politie mensen die de bewuste avond iets hebben gezien zich te melden. Ook mensen die op een andere manier iets van het incident afweten, roept de politie op zich te melden. Getuigen kunnen bellen naar het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met de Criminele Inlichtingen Eenheid op 050-5874540.

Haren: vrouw op leeftijd beroofd van portemonnee

Een 84-jarige vrouw uit Haren is woensdagmiddag in een supermarkt aan de Kerkstraat in Haren beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer werd in de winkel door twee vrouwen aangesproken die suggereerden de Nederlandse taal niet machtig te zijn. Een van de dames vroeg aan de bejaarde vrouw of ze een tekst op een etiket kon vertalen. Vermoedelijk heeft op dat moment de andere vrouw de portefeuille van het slachtoffer uit haar jaszak gerold. De twee daders gingen er met de portemonnee met inhoud vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 49-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man fietste over de Boteringesingel in Groningen. Hij kreeg geen voorrang van een afslaande automobiliste. De 33-jarige automobiliste uit Uithuizen raakte de fietser, waardoor deze ten val kwam. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Hoogezand. De man reed over de Marjoleinstraat in Groningen. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,5 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagnacht op het Damsterdiep en omgeving in Groningen het verkeer gecontroleerd. Hierbij zijn de volgende bekeuringen uitgeschreven: snelheidsovertreding (5x), fietsers zonder verlichting (3x), negeren rood licht bij spoorwegovergang (1x).

Stadskanaal: aanhouding na mishandeling

De politie heeft woensdagavond aan de Beukenhof in Stadskanaal een 65-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 24-jarige vrouw te hebben geslagen. Ook heeft hij een brievenbus vernield. De man woont in een verzorgingstehuis, waar de vrouw werkzaam is. De man zocht ruzie met een medebewoner. Toen de werkneemster het tweetal uit elkaar wilde halen, moest zij dit bekopen met een klap in het gezicht en diverse bedreigende woorden. De bewoner handelde onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn: aanrijding tussen bromfietser en auto

Een 16-jarige meisje uit Den Horn is woensdagmiddag met haar brommer op een auto gebotst. De bestuurster is met nekklachten door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige automobiliste uit Oldehove kwam met de schrik vrij. Ook een kind van anderhalf, die in een kinderzitje op de achterbank zat, bleef ongedeerd. De toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

Musselkanaal: man gearresteerd voor diefstal speelgoedauto

Een 65-jarige man uit Musselkanaal is woensdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. De man bleek bij een benzinstation aan de Aweg in zijn woonplaats een speelgoedauto te hebben gestolen. De dief wist met de doos met daarin de auto nog thuis te komen, maar werd onderweg door omstanders gezien. De agenten konden op aanwijzen van deze mensen de woning van de man traceren. De auto had ondertussen al een plaats gekregen in de boekenkast. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Het speelgoed heeft hij bij de politie ingeleverd.

Bedum: Truckers op de bon
Drie grote transporten per vrachtauto zijn woensdagmiddag door de politie stilgezet op de N46 in Bedum. De exceptionele transporten reden zonder de noodzakelijke begeleiding. Er waren tevens geen ontheffingen aan het transport verleend en de lading stak te ver uit. Hierdoor was het transport een gevaar op de weg. Er is door de politie proces-verbaal opgemaakt. De boete bedraagt 3400 euro. Het transport mag pas verder rijden op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan