Gemeente Binnenmaas

Tel Mee en Ver-Tel-Mee voor een vitaal Binnenmaas

De gemeente Binnenmaas vindt het belangrijk dat alle zes dorpen vitaal en levendig zijn en blijven, zodat inwoners er graag wonen. Maar wat is daar voor nodig en wie hebben daar een rol in? Daarover wil de gemeente in gesprek met inwoners.

In februari en maart gaat de gemeente de dorpen in om aan u te vragen wat u er van vindt. De interactieve Ik-Ver-Tel-Mee videozuil komt op verschillende dagen op verschillende plaatsen en tijdstippen (zie schema). Er is dus altijd wel een moment waarop u uw mening kunt geven bij de zuil. Tel mee en Ver-Tel-Mee!

Wat is nu eigenlijk een vitale kern? at verstaan we daaronder en wat moeten we er voor doen om vitaliteit te bereiken en te behouden? Welke voorzieningen moeten er op uw dorp zijn om er prettig te kunnen wonen en leven? Waar bent u tevreden over? Wat ontbreekt er of wat moet anders? Wie moet dit gaan oppakken? Die vragen wil de gemeente samen met u, de inwoners van Binnenmaas, gaan beantwoorden.

Tel Mee en Ver-Tel-Mee

In de afgelopen maanden zijn in alle dorpen gesprekken gevoerd met een aantal actievelingen. En nu heeft u de kans om uw mening te geven en ideeën aan te dragen. Het Ik-Ver-Tel-Mee-team komt de komende weken in alle dorpen om u aan het woord te laten. Bij Ik-Ver-Tel-Mee wordt een interactieve videozuil ergens in het dorp neergezet. U kunt in een telefoonhoorn uw mening, ideeën, suggesties en tips inspreken of reageren op een vraag die u wordt gesteld. Het gesprek wordt op video opgenomen en later wordt er ook een filmpje van gemaakt. Kijk wanneer Ik-Ver-Tel-Mee bij u in de buurt is en zorg er voor dat uw mening ook meetelt.

Data en locaties Ik-Ver-Tel-Mee sessies

Hier vindt u een overzicht van de data en locaties waarop de Ik-Ver-Tel-Mee-sessies plaatsvinden.

Daarnaast gaat de Ik-Ver-Tel-Mee-zuil ook nog op bezoek bij een aantal scholen en centra voor ouderenhuisvesting.

Plannen

Het gemeentebestuur van Binnenmaas wil dat de mening van inwoners en maatschappelijke partners zwaar meetelt bij het maken van plannen om de vitaliteit in de dorpen te versterken. Tenslotte bent u als inwoner de belangrijkste betrokkene. U kunt er dan ook op rekenen dat wat u inbrengt wordt verwerkt in de voorstellen over vitaliteit in Binnenmaas. In de eerste helft van dit jaar worden deze plannen gepresenteerd.

Meer informatie over dit project vindt via deze link: Actueel/ Projecten/ Vitale kernen.