Gemeente Zijpe


2009-02-05 Burgemeester leest voor.
Burgemeester Dekker tijdens het voorleesontbijt in

Haar eerste officiële daad zit er al weer op. Waarnemend burgemeester Marian Dekker, heeft op woensdag 4 februari jl. voorgelezen aan de groepen 1 tot en met 7 van de openbare basisschool t Zwanenest in Schagerbrug.

Tijdens het zogenaamde Voorleesontbijt vertelde zij het spannende verhaal Ik wil de maan van Jonathan Emmett en Vanessa Cabban. Aandachtig zaten 167 kinderen te luisteren naar de burgemeester.

Zij vertelde de belevenissen van Mol die de maan wilde hebben, omdat hij deze zo mooi vond. Dat lukte hem echter niet. Maar samen met zijn vriendjes egel en haas was hij uiteindelijk heel blij dat de maan zo mooi, maar ver aan de hemel staat.

Nadat de burgemeester het boek had dichtgeslagen gaven de kinderen haar een applaus en overhandigde directeur Emile Goossens haar een mooi boeket bloemen.

De school vindt lezen belangrijk. Er wordt dan ook veel tijd aan besteed. Naast het voorleesontbijt doen de leerlingen van de groepen 7 en 8 mee aan de nationale voorleeswedstrijd. Dit jaar heeft Eline de Wit uit groep 8 gewonnen. Zij zal de school op donderdagavond 12 februari a.s. vertegenwoordigen in de bibliotheek in Schagen. Uiteindelijk kan Eline meedingen naar de titel voorleeskampioen van Nederland.

wnd burgemeester mevrouw Dekker tijdens het voorleesontbijt in 't Zwanenest Mol die de maan wilde hebben, omdat hij deze zo mooi vond