Gemeente Heusden

februari 2009
Dokterswoning belangrijk in aanpak verkeersproblematiek Drunen

Het college van Heusden heeft dinsdag 3 februari besloten de voormalige dienstwoning van huisarts Van der Wouw aan de Stationsstraat 4 in Drunen aan te kopen. Bedoeling is dat de woning voorlopig plaats maakt voor parkeerplaatsen, die nodig zijn om de verkeersdruk in het centrum van het dorp te ledigen.

Als het aan het college ligt komen er in het gebied achter het gemeentehuis in totaal zo'n vijftig tot honderd parkeerplaatsen. Behalve de dokterswoning omvat het gebied ook het voormalige pand van gemeentewerken, dat al eigendom van de gemeente is. Beide panden worden gesloopt.

Verkeersdruk
Door aan de noordzijde van het centrum extra parkeerplaatsen aan te leggen, biedt het college oplossingen voor twee problemen. Ten eerste wordt hiermee het grote tekort aan parkeerplaatsen in het centrum van Drunen aangepakt. Daarnaast moeten de extra parkeerplaatsen bijdragen aan de vermindering van de verkeersdruk in het centrum. Autoverkeer uit het noordelijk deel van Drunen zal immers minder vaak gebruik hoeven maken van de Grotestraat en omliggende wegen om daar een parkeerplek te vinden.

De aanleg van het parkeerterrein is een tijdelijke oplossing. Op termijn wordt het gebied achter het gemeentehuis ontwikkeld. Bij die ontwikkeling wordt dan ook rekening gehouden met een aantal extra parkeerplaatsen.
Geplaatst op: 5 februari 2009