Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Menzis en gemeente Oldenzaal laten alle kinderen sporten

gepubliceerd op : 5-2-2009

Menzis en de gemeente Oldenzaal hebben de handen ineengeslagen om kansarme kinderen te kunnen laten sporten. Dit is mogelijk door het onlangs opgerichte Jeugdsportfonds Oldenzaal. Menzis sponsort het Jeugdsportfonds met 10.000 euro en de gemeente Oldenzaal draagt 5.000 euro bij. In totaal kunnen hiervan 60 kinderen een jaar lang sporten.

Daarnaast stelt de gemeente Oldenzaal 5.000 euro beschikbaar aan de Stichting Leergeld om kinderen muziekonderwijs te kunnen laten volgen.

Het Jeugdsportfonds Oldenzaal is opgericht als een lokaal initiatief van Sportservice Overijssel en de gemeente Oldenzaal, in nauwe samenwerking met de Stichting Leergeld Oldenzaal.

Het Jeugdsportfonds stelt zich ten doel om kinderen tot 18 jaar uit Oldenzaalse gezinnen met een laag inkomen te laten sporten. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde sportattributen.

De opzet en werkwijze van het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld komen grotendeels overeen, waardoor gekozen is voor samenwerking. Alle aanvragen moeten worden ingediend bij Stichting Leergeld Oldenzaal. Afhankelijk van de soort aanvraag wordt bepaald of een beroep wordt gedaan op Stichting Leergeld of het Jeugdsportfonds.

Van personen die als professional betrokken zijn bij de opvoeding en begeleiding van kinderen, zoals leerkrachten en jeugdhulpverleners, wordt een signalerende rol verwacht.

Onderwijsinstellingen, sportclubs en andere maatschappelijke organisaties zijn deze week geïnformeerd over de oprichting van het Jeugdsportfonds en de samenwerking met de Stichting Leergeld.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij Stichting Leergeld, Postbus 100, 7570 AC, Oldenzaal, telefoon 06-228 309 96. Aanvragen worden vertrouwelijk behandeld. Ook kan informatie worden verkregen via www.leergeld.nl/oldenzaal.