Gemeente Etten-Leur

Infoavond over reconstructie Oude Bredaseweg-Oost

Voorlopig ontwerp reconstructie Oude Bredaseweg-Oost ter inzage

De gemeente is voornemens de Oude Bredaseweg - het gedeelte tussen de Anna van Berchemlaan en het Schoonhout - opnieuw in te richten en een nieuw rioolstelsel aan te leggen. Hier is een ontwerp voor gemaakt. Graag willen wij u informeren over dit ontwerp.

Op donderdag 12 februari 2009 zal een informatieavond worden gehouden in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis aan de Markt 1 te Etten-Leur. Vanaf 19.30 uur wordt u in de gelegenheid gesteld vragen te stellen over dit ontwerp en de uit te voeren werkzaamheden.

In hoofdlijnen is het ontwerp als volgt vormgegeven. De weg wordt volwaardig ingericht als een 30-km gebied, de nu aanwezige vrijliggende fietspaden zullen daarom verdwijnen. Het ontwerp voorziet verder in het aanbrengen van ongeveer 40 eikenbomen, die het karakteristieke beeld van de laanbeplanting uit de jaren `60 moet doen herleven.

Tevens wordt in de groenstrook langs de Oude Bredaseweg, het gedeelte tussen de Europalaan en Schoonhout, een retentievoorziening (watergang) aangebracht.

In de Oude Bredaseweg wordt tijdens de reconstructiewerkzaamheden ook nieuwe riolering aangelegd welke zal bestaan uit een vuil- en een hemelwaterriool. De oude huisaansluitingen - van de riolering - worden vervangen en het hemelwater zal van de vuilwateraansluitingen worden afgekoppeld en aangesloten worden op het nieuwe hemelwaterriool.

Het plan ligt tevens van maandag 9 februari 2009 tot en met donderdag 20 februari 2009 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor. In deze periode kunt u een inspraakreactie op het ontwerpplan indienen bij ons college. U kunt daarvoor gebruik maken van de standaard inspraakformulieren. U kunt natuurlijk ook zelf in een brief uw reactie verwoorden. Het is de bedoeling om in juni 2009 met de uitvoering van de werkzaamheden te beginnen

20090126\GvI\0022

Carnaval 2009
Er zijn 4 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl