DHV Groep DHV ontwerpt variabele akoestiek

Office for Metropolitan Architecture (OMA)

Verschijningsdatum 05-02-2009

DHV gaat het akoestisch ontwerp verzorgen voor het Taipei Performing Arts Centre in Taiwan. Het bedrijf doet dit in opdracht van het Office for Metropolitan Architecture (OMA) uit Rotterdam.

Het Taipei Performing Arts Centre omvat drie theaters. Het zogenoemde Grand Theatre van 1500 stoelen zal voor zowel drama als opera gebruikt kunnen worden. Beide typen uitvoeringen vereisen een andere akoestiek. DHV maakt dit mogelijk door middel variabele akoestiek: met beweegbare plafondelementen in het Grand Theatre kan het volume van de zaal worden gevarieerd. De benodigde langere nagalm voor opera is op deze manier mogelijk.

Daarnaast zullen de drie verschillende theaters zowel afzonderlijk als in combinatie gebruikt kunnen worden. De geluidisolatie van elk theater moet dus optimaal, maar flexibel zijn. Met een combinatie van flexibele wanden kan voor verschillende indelingen de benodigde isolatiewaarden gehaald worden en tegelijk de circulatie binnen het gebouw gewaarborgd worden. De verschillende theatrale mogelijkheden die hiermee worden gecreëerd bieden ruimte aan een breed spectrum van voorstellingen.

* Office for Metropolitan Architecture (OMA)



Meer informatie Werner Tolsma (033) 468 20 15 06-41 43 01 81