Gemeente Berkelland


Persbericht
5 februari 2009

Seniorenvoorlichter Berkelland benadert ouderen komende tijd voor maken afspraak voor huisbezoek

Onder het motto 'Kleine moeite, groot plezier' gaan de komende tijd seniorenvoorlichters ouderen telefonisch benaderen voor het maken van een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek wordt de oudere voorgelicht over ondersteunende voorzieningen en regelingen maar ook over maatschappelijke- ,sport- en culturele activiteiten. De welzijnsorganisatie Betula geeft samen met de gemeente al een aantal jaren seniorenvoorlichting. Toch blijkt dat veel senioren door de bomen het bos niet meer zien in het aanbod van voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het gevolg hiervan is dat een aanzienlijk aantal van hen geen gebruik maakt van ondersteunende voorzieningen en regelingen. Dat is jammer!

Op 5 februari 2009 heeft de gemeente Berkelland een brief verstuurd aan de mensen die zelfstandig wonen en zijn geboren in 1929, 1930 en 1931. In deze brief wordt de oudere gewezen op de mogelijke voorlichting.

Het project Seniorenvoorlichting biedt ouderen de mogelijkheid om thuis geheel vrijblijvend bezocht te worden door een seniorenvoorlichter die informatie geeft over bestaande regelingen van de gemeente en het aanbod van voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Bijvoorbeeld aan informatie over het Pluspunt, kwijtschelding van (gemeentelijke) belasting, woningaanpassingen, bijzondere bijstand, vervoersvoorzieningen, personenalarmering, welzijnsactiviteiten, maatschappelijke-, sport- en culturele activiteiten, huur- en zorgtoeslag, dagverzorging, mantelzorgondersteuning, thuiszorg, maaltijdvoorzieningen en eetcafés, Meer Bewegen voor Ouderen (MbvO), de klussendienst, de gehandicaptenparkeerkaart en hulp bij het invullen van de belastingaangifte. De seniorenvoorlichters, zelf ook bijna allemaal zestigplussers, brengen op afspraak een huisbezoek en hebben een geheimhoudingsplicht.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het PLUSPUNT in Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede, telefoonnummer 0545-250 250.
---



Gemeente Berkelland