Chapeau Communicatie neemt Format Bladenmakers over

05/02/2009 17:05

Chapeau Communicatie

Format Bladenmakers in Zoetermeer kwam per 1 februari 2009 in handen van Chapeau Communicatie in Rijswijk. De overname past in de ambitie van Chapeau om haar redactionele propositie verder te versterken, naast het advieswerk en de PR-activiteiten.

De overname betekent voor Chapeau een flinke uitbreiding van haar redactionele activiteiten en brengt onder andere de realisatie van vijf periodieken met zich mee. De medewerkers van Format zetten hun werkzaamheden voort op de vestiging van Chapeau.

De overname houdt verband met de wens van de twee grondleggers van Format om een andere zakelijke ambitie te gaan waarmaken. Aansluiting bij Chapeau is logisch, omdat er grote overeenkomsten bestonden tussen beide bedrijven. Net als Format maakt Chapeau al jarenlang periodieken voor tal van opdrachtgevers in de publieke en private sector. Beide bedrijven werkten al langer incidenteel samen aan projecten.

In de zomer van 2008 nam Thieme GrafiMedia Groep een minderheidsbelang in Chapeau Communicatie over van Den Haag media groep. Inmiddels is Chapeau vertrouwd met de volledige ketenpropositie van Thieme, zodat de klanten van het voormalige Format niet alleen continuïteit in hoogwaardige redactionele productie en bladmanagement kan worden geboden, maar ook productie in iedere gewenste kwaliteit.

Rijswijk, 5 februari 2009