Gemeente Edam-Volendam

Brand in Opperdam snel geblust

Vanochtend omstreeks 9:15 uur werd er brand geconstateerd in Sporthal Opperdam, naast het Don Bosco College. Op dat moment bevond zich één klas van het Don Bosco College in het gebouw. De sportdocent is direct tot ontruiming overgegaan en heeft de hulpdiensten gealarmeerd. Al zijn leerlingen hebben het gebouw vlug en zonder letsel verlaten. Een ambtenaar van de Gemeente Edam-Volendam en bouwvakkers, die aan werk waren aan de nieuwe sporthal, hebben in eerste instantie getracht de brand te blussen. De brand is ontstaan in de meterkast. De uitgerukte brandweer had de brand daarna snel geblust. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend en wordt nu uitgezocht.

Zeven bouwvakkers kregen last van ademhalingsmoeilijkheden door de grote rookontwikkeling. Zij zijn ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel en hoefden niet voor verdere behandeling naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten zijn groot uitgerukt, omdat in eerste instantie door de rookontwikkeling niet kon worden ingeschat hoe groot de brand was. De leerlingen die uit de sporthal zijn geëvacueerd, zijn later op de ochtend door de hulpdiensten toegesproken in het bijzijn van docenten.

De schoolleiding van het Don Bosco College en de Gemeente Edam-Volendam hebben de ouders van de leerlingen die zich ten tijde van de brand in de sporthal bevonden, een brief gestuurd over het gebeurde.

Door de ontstane schade kan de Opperdam niet worden gebruikt. De Gemeente Edam-Volendam probeert zo snel mogelijk de sporthal weer in gebruik te kunnen nemen. Nu is nog niet in te schatten hoe lang dit zal duren. Binnenkort zal daarover meer worden bekendgemaakt.