Ingezonden persbericht


OOGbus wint Oogfonds Innovatieprijs

Utrecht, 5 februari 2009 - De OOGbus van Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft de Oogfonds Innovatieprijs gewonnen. Directeur Kees Sol nam vandaag op de ZieZo-beurs namens de medewerkers van de OOGbus de prijs in ontvangst. De prijs bestaat uit een beeld gemaakt door de visueel gehandicapte Herma Mans en het bedrag van 2.500 euro.

De OOGbus wordt gezien als een belangrijke, laagdrempelige voorziening om onnodige slechtziendheid en blindheid terug te dringen. In verpleeg- en verzorgingshuizen is van de mensen met oogproblemen, 7 op de 10 onnodig slechtziend. Soms is een bril voldoende, soms is er meer aan de hand. Door langs te gaan bij de mensen zelf, draagt de OOgbus bij aan het terugdringen van dit probleem. De door CZ gefinancierde bus is zo succesvol, dat er nu al (nog geen half jaar na ingebruikname) wordt gedacht aan de aanschaf van nog een bus.

De prijs werd uitgereikt door jhr.mr. Frits van Valkenburg, voorzitter van Stichting Oogfonds Nederland. Dat gebeurde op de ZieZo-beurs, de beurs voor leven met een visuele beperking of oogaandoening. Deze beurs vindt vandaag, vrijdag en zaterdag plaats in Expo Houten. Meer dan 80 standhouders laten zien welke hulpmiddelen er zijn, wat voor mogelijkheden er zijn op het gebied van toegankelijkheid en vooral ook wat voor aanpassingen er zijn voor in je eigen woning. Er is zelfs een Toegankelijk Huis gebouwd, met voorbeelden van goede aanpassingen en een minder goede inrichting. De beurs is vandaag geopend door Olga Commandeur (Nederland in Beweging, Sterren dansen op het ijs), die samen met de zeer slechtziende Joop de Rooij een rondje schaatste op de kunstschaatsbaan. Er zijn sowieso veel sportieve en creatieve activiteiten, zoals judo en aikido voor visueel beperkten.

De gratis toegankelijke beurs wordt georganiseerd door Stichting Oogfonds Nederland, nationaal fondsenwerver voor blinden, slechtzienden en mensen met een oogaandoening.

Meer informatie


· www.ziezobeurs.nl


· info@ziezobeurs.nl


· telefoon 030-261 66 88